Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η απώλεια του εξοπλισμού μας, όσο φτηνός ή ακριβός και αν είναι, είναι σίγουρα η χειρότερη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ένας φωτογράφος είτε ερασιτέχνη, είτε επαγγελματίας.

Περιπτώσεις κλοπών, ληστειών, ακόμα και αφηρημάδας έχουν στερήσει τον εξοπλισμό αρκετών φωτογράφων, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση και ουσιαστικά δεν ξέρουν που να απευθυνθούν. 

Λύση σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται να δώσει η Serial Number Registration Community, μέσω της οποίας κάθε φωτογράφος έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει τον εξοπλισμό του.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι ο κάθε χρήστης της κοινότητας να μπορεί να καταχωρήσει τον εξοπλισμό του και σε περίπτωση που χαθεί, να μπορεί να "μαρκάρει" το αντικείμενο που χάθηκε ή κλάπηκε, έτσι ώστε σε περίπτωση ανεύρεσης να μπορεί να ταυτοποιηθεί ως ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

 

 

Ο τρόπος καταχώρησης εξοπλισμού είναι αρκετά απλός και γρήγορος, αφού απαιτεί λίγα και συγκεκριμένα βήματα:

  • Φωτογραφίζετε τον εξοπλισμό σας
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία του εξοπλισμού μου (σειριακός κωδικός)
  • Πληρώνετε για να ενεργοποιηθεί η καταχώρησή
  • Αναμένετε την έγκριση από την ομάδα του SNR Community

 

Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση απώλειας, μπορείτε να ενημερώσετε ως "χαμένα" τα αντικείμενα που έχετε προηγουμένως καταχωρήσει στην σελίδα και στη συνέχεια μπορείτε να υποβάλετε μια αναγγελία απώλειας με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απώλεια του εξοπλισμού σας ώστε να ενημερωθεί όλη η κοινότητα

Η κοινότητα έχει ήδη 600 ενεργούς χρήστες με περίπου 2.000 καταχωρημένα αντικείμενα, ενώ έχουν καταγραφεί και 16 περιπτώσεις εύρεσης χαμένου ή κλεμμένου εξοπλισμού!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Serial Number Registration Community και τα προφίλ της στο Facebook και στο Instagram.