Ο κόσμος συχνά χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο τα social media όπως το Instagram ή το Facebook και έχει την τάση να παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα για τον εαυτό του στον κόσμο με τον οποίο συνδέεται. Ένα τρίλεπτο βίντεο θίγει αυτό το γεγονός και δείχνει την πραγματικότητα πίσω από πολλές "τέλειες" φωτογραφίες στο Instagram.

Το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργήθηκε από την Ditch the Label, μια οργάνωση κατά της εκφοβιστικής συμπεριφοράς που εδρεύει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό.

 

 

Το βίντεο θέλει να τονίσει πως οι τέλειες ζωές που παρουσιάζονται στα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι συχνά παραποιημένες ή εντελώς διαφορετικές από την πραγματική ζωή του κάθε ατόμου. Απολαύστε το βίντεο παρακάτω και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

 

 

Το Ditch the Label δημοσίευσε επίσης μια νέα μελέτη που αναφέρει ότι το 42% από 10.000 νέους που ερωτήθηκαν, είχαν υποστεί διαταραχές στον κυβερνοχώρο του Instagram.

Τέλος, μια ακόμη προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι το Instagram ήταν ο χειρότερος παραβάτης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για την τροφοδότηση του άγχους και της κατάθλιψης αφού πολλαπλασίαζε τα ψυχολογικά προβλήματα για την εικόνα του σώματος κτλ.