Μετά την μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης του αιώνα που παρακολουθήσαμε την 27η Ιουλίου, ένα ακόμα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο θα είναι ορατό και από τον ελληνικό ουρανό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πλανήτης Άρης θα πλησιάσει τη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μετά το 2003, με αποτέλεσμα το φως του να είναι το φωτεινότερο των τελευταίων 15 ετών. 

 

 

Το φαινόμενο κατά το οποίο ο Άρης πλησιάζει την Γη ονομάζεται "αντίθεση" στην αστρονομία και συμβαίνει κάθε περίπου δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο η απόσταση να είναι τόσο μικρή κάθε φορά.

Ο Άρης θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη στις 10:50 ώρα Ελλάδας στις 31 Ιουλίου. Ο πλανήτης, που θα λάμπει στον ουρανό με μια πορτοκαλί-κόκκινη απόχρωση, θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 57,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, όπως τις έχουν αποτυπώσει αποστολές της NASA.

 

 

Για τους λάτρεις των αριθμών, αναφέρουμε ότι το προηγούμενο "πλησίασμα" του Άρη στη Γη πραγματοποιήθηκε το 2003, όταν ο "κόκκινος πλανήτης" απείχε 55,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Η απόσταση αυτή, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) , αποτελεί ρεκόρ εδώ και 60.000 χρόνια (!) και δεν θα καταρριφθεί έως τις 28 Αυγούστου 2287. 

 

 

Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο και ανυπομονούμε να το φωτογραφίσουμε.

Ακολουθεί βίντεο με την αναλυτική περιγραφή του φαινομένου.

 

 

Εσείς θα φωτογραφίσετε αυτό το σπάνιο φαινόμενο; Αν ναι, τότε περιμένουμε να δούμε τις λήψεις σας!

Πηγές: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Cnn Greece