Η Αυστραλία δοκιμάζεται από τις καταστροφικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της και μέχρι στιγμής αριθμούνται περίπου 20 νεκροί και 30 αγνοούμενοι και εκατοντάδες νεκρά ζώα. Τεράστιες εκτάσεις γης και ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί ενώ 167 πύρινα μέτωπα καίνε στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία, εκ των οποίων τα 67 είναι ανεξέλεγκτα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στην παραλία και περίπου χίλιοι πρόκειται να μεταφερθούν δυτικά της Μελβούρνης. Λεωφόροι είχαν μποτιλιαριστεί επί ώρες, από πεσμένα δέντρα, ενώ άλλοι είχαν κλείσει εξαιτίας του κινδύνου της πυρκαγιάς που πλησίαζε. Πολλοί κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους, περιμένοντας να ανοίξουν οι δρόμοι για να απομακρυνθούν.

 

Πρακτορείο EPA

 

Η ανησυχία είναι παγκόσμια αφού πρόκειται για μία τεράστια καταστροφή η οποία φαίνεται να μην τελειώνει. Τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά πρακτορεία καλύπτουν τα πύρινα μέτωπα και οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες ανήκουν στους Matthew Abbott για τους New York Times, Helen Frank και Shane Cameron για το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό, DELWP μέσω του Associated Press και στα πρακτορεία New York Times, AFP, Getty Images, Reuters.

 

The New York Times

 

The New York Times

 

The New York Times

 

Shane Cameron για το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό

 

The New York Times

 

Associated Press

 

 

Getty Images

 

The New York Times

 

The New York Times

 

The New York Times

 

The New York Times

 

Helen Frank για το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό

 

The New York Times

 

AFP

 

AFP

 

AFP

 

AFP

 

Reuters

 

Reuters

 

AFP

 

Είναι πραγματικά σημαντικό να υποστηρίξουμε την Αυστραλία σε αυτή την συγκλονιστική κατάσταση που βρίσκεται και ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι με μία μικρή δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό Αυστραλίας ή στην WIRES

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σχετικά links μέσα από τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά, αλλά και να προσφέρετε χρηματική υποστήριξη.

 

Ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας για την περίθαλψη και αποκατάσταση των τραυματιών

Ενίσχυση της WIRES για την προστασία και την περίθαλψη της πανίδας

 

Πηγές: The New York Times, BBC