Μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη φωτορεπόρτερ από αστυνομικές αρχές την ώρα διαδήλωσης, δύο ακόμη περιστατικά έλαβαν χώρα χθες, 9 Φεβρουαρίου και σήμερα 10 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει χτύπημα και τρικλοποδιές από αστυνομικούς κατά φωτορεπόρτερ.

Η ΕΦΕ φαίνεται να "βράζει" με τα τελευταία γεγονότα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται... θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!"

 

Φωτογραφίες: εργατική αλληλεγγύη

 

Ολόκληρο Το Δελτίο Τύπου - Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

Εχθές είχαμε τρικλοποδιές σε φωτορεπόρτερ από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε μέρος στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Σήμερα σε άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς. Για το συμβάν αυτό μάλιστα έγινε σήμερα αναφορά και στη Βουλή των Ελλήνων. Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες τείνουν να γίνουν «συνήθεια».
Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Το Προεδρείο της ΕΦΕ

 

 

Πηγή: John Liakos