Όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό Time σύλλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

Το 2023 δυστυχώς είχαμε πολλά έντονα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο. Πολέμους, καταστροφές, μετανάστευση, διαδηλώσεις, και πολλά ακόμη κατέγραψαν φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις 100 φωτογραφίες που διάλεξε το TIME. Μπορείτε φυσικά να τις βρείτε όλες εδώ.

Μέσα σε αυτές τις λήψεις  όμως, βρίσκεται και μια ελληνική διάκριση, του φωτογράφου Άγγελου Τζωρτζίνη. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή λήψη του, από το νησί της Ρόδου μετά την τεράστια πυρκαγιά που υπέστη το νησί. 

 

Άνθρωποι κολυμπάνε σε παραλια όπου οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τα δάση, στη Γλύστρα κοντά στο χωριό Γεννάδι στο ελληνικό νησί της Ρόδου, στις 27 Ιουλίου.

Φωτογραφία: Angelos Tzortzinis—AFP/Getty Images

 

Κύμα Βενεζουελανόν μεταναστών που ζητούν άσυλο, περνά τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό στις 29 Μαρτίου. Αριθμός ρεκόρ μετανάστευσε από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική στις ΗΠΑ, με τις αφίξεις να φθάνουν τους 2,5 εκατομμύρια.

Φωτογραφία: Go Nakamura—The New York Times/Redux

 

Ένας Ουκρανός στρατιώτης της 28ης Ταξιαρχίας, στο Bakhmut στις 26 Μαρτίου. Λόγω του ότι σκάβουν συνεχώς χαρακώματα, τα χέρια πολλών στρατιωτών είναι ραγισμένα και μαύρα σαν το έδαφος.

Φωτογραφία: Maxim Dondyuk for The New Yorker

 

Οικογένειες μεταναστών από τη Βενεζουέλα αποβιβάζονται από το τρένο γνωστό ως «La Bestia», στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό στο Ciudad Juarez μετά από μήνες ταξίδι, στις 16 Μαΐου.

Φωτογραφία: Vonderhaar for The Texas Observer

 

Μια γυναίκα που κρατά ένα κορίτσι σπαράζει μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη συνοικία Ridwan της πόλης της Γάζας στις 23 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Ali Jadallah—Anadolu/Getty Images

 

Η Παλαιστίνια Inas Abu Maamar, 36 ετών, αγκαλιάζει το σώμα της 5χρονης ανιψιάς της Saly, η οποία σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα, στο νοσοκομείο Nasser στο Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζας, 17 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Mohammed Salem—Reuters

 

Συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους του Παρισιού κατα την ένατη ημέρα της απεργίας των εργαζόμενων ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στις 14 Μαρτίου.

Φωτογραφία: Marie Magnin—Hans Lucas/Redux

 

Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του χωριού Lützerath της Γερμανίας στις 14 Ιανουαρίου. Το χωριό κατεδαφίστηκε για να ανοίξει ο δρόμος για ένα ανθρακωρυχείο.

Φωτογραφία: Nico Knoll

 

Ένα όχημα μεταφέρει πρόσφυγες από το  Nagorno-Karabakhb καθώς φτάνουν στο Kornidzor της Αρμενίας, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφία: Nanna Heitmann—The New York Times/Redux

 

Παιδιά από το Αφγανιστάν παρακολουθούν μάθημα σε ένα υπαίθριο σχολείο στα περίχωρα της περιοχής Fayzabad, στην επαρχία Badakhshan στις 27 Μαρτίου.

Φωτογραφία: Omer Abrar—AFP/Getty Images

 

Ο Μεσούτ Χαντσέρ κρατά το χέρι της 15χρονης κόρης του Ιρμάκ, η οποία πέθανε στον σεισμό στην Kahramanmaras της Τουρκίας, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, στις 7 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφία: Adem Altan—AFP/Getty Images

 

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, καθώς περνούν τη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης που απαιτούν κατάπαυση του πυρός, στις 28 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Andres Kudacki—AP

 

Ο φύλακας Μάικλ Μποκ κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε έναν άνδρα που πήρε υπερβολική δόση και ανέκτησε τις αισθήσεις του σύντομα.

Φωτογραφία: Erin Schaff—The New York Times/Redux

 

Διασώστες εργάζονται στον τόπο ενός ατυχήματος επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Balasore, στην ανατολική ινδική πολιτεία Orissa, στις 3 Ιουνίου 2023. Δύο επιβατικά τρένα εκτροχιάστηκαν στην Ινδία, σκοτώνοντας περισσότερους από 280 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα σε περισσότερα από ένα δωδεκάδες παραμορφωμένα σιδηροδρομικά βαγόνια, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Φωτογραφία: Arabinda Mahapatra—AP


Μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Time.