Μία καινοτόμα και πρωτοποριακή ιδέα, θα εφαρμοστεί ως δοκιμή τις επόμενες ημέρες στη δημοφιλή πλατφόρμα. Το Instagram θα κρύψει τον μετρητή των likes κάτω από τις δημοσιεύσεις όλων των χρηστών που ακολουθούμε, για έναν ιδιαίτερο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook επιβεβαίωσε ότι η "εξαφάνιση" των likes είναι κάτι παραπάνω από μία ιδέα και πως θα εφαρμοστεί στο Instagram. Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, οι χρήστες του Instagram στον Καναδά δεν θα βλέπουν τον αριθμό των likes στις φωτογραφίες και τα βίντεο των χρηστών που ακολουθούν. 

 

 

"Θέλουμε οι ακόλουθοί σου να εστιάζουν στο τι δημοσιεύεις και μοιράζεσαι, και όχι στο πόσα likes παίρνεις. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, μόνο εσύ θα μπορείς να βλέπεις τα likes των δημοσιεύσεών σου" είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη.

Το νόημα όλης αυτής της ιδέας έγκειται στο να απομακρυνθούν οι χρήστες από τη "διασημότητα" και το μέτρημα των likes στις δημοσιεύσεις και να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο των φωτογραφιών και των βίντεο. 

Με την ενέργεια αυτή θα επηρεαστεί οτιδήποτε μετράει την αξία μίας δημοσίευσης με βάση τα likes της.

Το Instagram στοχεύει να περιορίσει την εκτίναξη των influencers, καθώς και των πληρωμένων likes, ζητήματα που απασχολούν έντονα τη διεθνή πλατφόρμα. 

 

 

"Εστίασε στο περιεχόμενο. Όχι στα likes."

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα της δοκιμής και να δούμε τις εξελίξεις για το τολμηρό εγχείρημα του Instagram.

Ποια είναι η γνώμη σας για την συγκεκριμένη ιδέα και το εγχείρημα του Instagram;