Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα από την αρχή της μεγάλης εβδομάδας το νέο τεύχος του περιοδικού Photonet

Όπως κάθε φορά, στις σελίδες του νέου τεύχους θα βρείτε συνεντεύξεις, reviews, αφιερώματα και πλούσια ύλη γύρω από τη φωτογραφία και το Imaging

Επιπλέον θα βρείτε και τους νικητές του Photowalk της Αθήνας καθώς στο επόμενο τεύχος αναμένονται οι νικητές του Photowalk της Θεσσαλονίκης

Πάρτε μία γεύση μία μικρή γεύση και βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ! Μην το χάσετε!

 

SWPA 2018: Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Ανακηρύχθηκε μεγάλος διεθνής νικητής στην κατηγορία “Culture” του Ανοικτού Διαγωνισμού και παράλληλα Έλληνας Εθνικός Νικητής!

Οι κριτές των Sony World Photography Awards 2018 τίμησαν το έργο 12 συνολικά Ελλήνων φωτογράφων, περιλαμβάνοντάς τους ανάμεσα στους φιναλίστ του θεσμού και επαινώντας τα έργα τους, τα οποία συμπεριέλαβαν στη λίστα με τις 50 κορυφαίες φωτογραφίες στον κόσμο, στον Ανοικτό Διαγωνισμό.

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Συνέντευξη και portfolio του καταξιωμένου φωτογράφου!

Μιλά για το ξεκίνημα της σχέσης του με τη φωτογραφία, τα ταξίδια του και για το project «Άθως» στο οποίο αφιέρωσε σχεδόν μια δεκαετία της ζωής του και είκοσι έξι συνολικά ταξίδια στην Αθωνική Πολιτεία. Όταν του ζητήσαμε να το περιγράψει με πέντε μόνο λέξεις, επέλεξε τις εξής: "περιέργεια, επιμονή, έκπληξη, χαρά, αγάπη."

 

PHOTOWALK ΑΘΗΝΑΣ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Ανάμεσά τους οι 3 κορυφαίες λήψεις που επιλέχτηκαν και βραβεύτηκαν.

Η πρώτη φωτοβόλτα της μεγαλύτερης ελληνικής φωτογραφικής κοινότητας Photo Contestπου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, είχε αφετηρία την πλατεία Συντάγματος και κατάληξη το ξενοδοχείο Novus City Hotel, όπου φιλοξενήθηκε το 4ο Photonet Special Day!

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΗΨΗΣ: ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ

Μία ακόμα όμορφη και ενδιαφέρουσα περιήγηση του συνεργάτη μας Φίλιππου Γαβρίλου, αυτή τη φορά σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη.

Η φύση στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στην οποία και συναντώνται τρεις νομοί μέσω των νερών τους (της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Πιερίας) παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις προκειμένου ο φωτογράφος να απαθανατίσει ξεχωριστές εικόνες.

 

CANON EOS M100

Δοκιμάζουμε ένα από τα κορυφαία mirrorless μοντέλα της αγοράς!

Απευθύνεται σε όσους θέλουν μια πολύ μικρή μηχανή, προκειμένου να την έχουν πάντα μαζί τους, αλλά και σε όσους εισέρχονται για πρώτη φορά στον χώρο των μηχανών με εναλλακτούς φακούς. Αξίζει να την αποκτήσετε;

 

NIKON AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR

Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR βελτιώνει σε πολλά σημεία τον υπάρχοντα Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR και είναι ο πρώτος zoom φακός αυτής της κατηγορίας που φτάνει τα 500mm.

Προσφέρει καλύτερη οπτική απόδοση, σε σχέση με τον 80-400mm, διαθέτει μεγαλύτερο εστιακό μήκος, έχει σταθερό διάφραγμα και το σημαντικότερο είναι ότι διατίθεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Πώς τα καταφέρνει όμως στην πράξη;

 

SIGMA 24-70MM F/2.8 DG OS HSM ART

Sigma 24-70mm f/2.8 DG ανήκει στη γνωστή σειρά Art της εταιρίας.

Η εστιακή γκάμα 24-70mm είναι πολύ δημοφιλής σε όλες τις κατηγορίες φωτογράφων, μια και καλύπτει μια μεγάλη γκάμα λήψεων: από ευρυγώνιες μέχρι λήψεις μικρού τηλεφακού. Πώς ανταποκρίνεται η συγκεκριμένη υλοποίηση της ιαπωνικής εταιρίας;

 

HUAWEI MATE 10 PRO

Το Huawei Mate 10 Pro ρίχνεται βαριά οπλισμένο στη μάχη των καμερών.

Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό παίζει η νέα διπλή κάμερα της Leica δεύτερης γενιάς. Εξοπλισμένο με οθόνη 6” με αναλογία 18:9 και σχεδόν μηδενικά bezels είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα κινητά. Είναι και από τα καλύτερα;

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΗ

Από αυτό το τεύχος του περιοδικού, μέσα από την παρουσίαση των κυριότερων σταθμών στην εξέλιξή της ως τεχνικής, αλλά κυρίως ως τέχνης, ο Ανδρέας Κατσικούδης παρουσιάζει τις διάφορες μορφές που παίρνει η καλλιτεχνική φωτογραφία.

Στη νέα αυτή σειρά άρθρων, επιδίωξη είναι, μέσα από σύντομα θεωρητικά κείμενα, να αναλύσουμε τις βασικές θέσεις που διαμορφώνουν και τις ανάλογες αισθητικές των διαφόρων ειδών καλλιτεχνικής φωτογραφίας με απλά λόγια και με στόχο πάντα το φωτογράφο που αναζητά έμπνευση για τις λήψεις του.

 

WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR: PEOPLE'S CHOICE AWARDS

20.000 άνθρωποι ψήφισαν προκειμένου να αναδειχτεί ο νικητής ανάμεσα στους 24 φιναλίστ.

Oι εικόνες επιλέχτηκαν ανάμεσα στις σχεδόν 50.000 συμμετοχές από 92 χώρες που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό του 2017 για την ανάδειξη των καλύτερων εικόνων άγριας φύσης στον κόσμο. Απολαύστε ένα εξαιρετικό portfolio!