Μια εκπληκτική, αλλά και πρωτότυπη λήψη της Σελήνης δημιούργησε ο Andrew McCathy χρησιμοποιώντας περίπου 50.000 λήψεις! Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά λεπτομερής καταγραφή της σελήνης ανάλυσης 81MP.

Ο McCarthy, που εδρεύει στο Sacramento της Καλιφόρνια, τράβηξε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας δύο κάμερες: Μία Sony a7II και μία ZWO ASI224MC (μια φωτογραφική μηχανή αξίας $250).

 

 

Tη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού επεξεργάστηκε χρησιμοποιώντας 25 κομμάτια, που το καθένα δημιουργήθηκε από το 50% των καλύτερων 2.000 λήψεων που τράβηξε με την ZWO, ενώ τα αστέρια και το σκοτεινό τμήμα της σελήνης καταγράφηκαν με τη Sony a7 II.

To σκοτείνο τμήμα της σελήνης αποτελείται απο 13 κομμάτια με το καθένα δημιουργήθηκε από 50 περίπου λήψεις” όπως περιγράφει ο φωτογράφος. Το stack των εικόνων έγινε στο πρόγραμμα AutoStakkert και στην συνέχεια ο Andrew συνέχισε την επεξεργασία στο Photoshop.

“Selective masking, Historigam sketching, contrast και άλλες ρυθμίσεις ήταν απαραίτητες για το τελικό αποτέλεσμα” συμπλήρωσε ο Andrew. Μπορείτε να βρείτε κι άλλες όμορφες δημιουργίες του Andrew στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram @cosmic_background.