Η φωτογράφος Julia Trotti δημιούργησε ένα 7λεπτο βίντεο που μας παρουσιάζει πώς η επιλογή εστιακού μήκους επηρεάζει το αποτέλεσμα στο πορτραίτο.

Η Trotti φωτογραφίζει το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιώντας μια Canon 5D Mark III και πέντε διαφορετικούς prime φακούς που κατέχει: έναν Sigma 24mm f/1.4, Canon 35mm f/1.4, Canon 50mm f/1.2, Canon 85mm f/1.2 και Canon 135mm f/2. Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί μερική επεξεργασία με το Aspen Lightroom Preset.

 

Στην πρώτη δοκιμή τοποθέτησε το μοντέλο, άλλα και την κάμερα στο ίδιο σημείο και τράβηξε φωτογραφίες με όλους τους φακούς.

 

 

 

 

Στην δεύτερη δοκιμή τοποθέτησε το μοντέλο σε όλο το κάδρο.

 

 

Εδώ φωτογράφησε με την μηχανή σε landscape κόβοντας τα πόδια από το γόνατο και κάτω.

 

 

Τέλος στην τελευταία δοκιμασία φωτογράφισε το μοντέλο από κοντά.

 

Συμπεράσματα

Ενώ οι φακοί μπορούν να παράγουν ωραία αποτελέσματα ανάλογα με τον τύπο του πορτρέτου, ορισμένοι φακοί είναι λιγότερο ιδανικοί για κάποιες λήψεις.


Στα κοντινά πορτραίτα, "μπορείτε να δείτε πώς ο φακός με τα 24mm δεν είναι ένας ευέλικτος φακός", λέει η Trotti. "Ενώ τα πλάνα του μεσαίου μήκους έχουν μια ενδιαφέρουσα ματιά, τα κοντινά πλάνα και οι πλήρεις λήψεις είναι αρκετά απλες, καθώς αυτό το εστιακό μήκος παραμορφώνει τα πρόσωπα".

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημιούργησε η Julia Trotti.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την φωτογράφο, μπορείτε να βρείτε σε Instagram, Flickr και στην προσωπική της ιστοσελίδα.