Η σύνθεση φωτογραφιών αποτελεί μία αγαπημένη τεχνική για τους φωτογράφους, κυρίως τοπίου, και χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα projects, όπως τα star trails, και τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Αρκετά δημοφιλής είναι επίσης η σύνθεση φωτογραφιών που δείχνουν τις αλλαγές του χρόνου και των εποχών σε συγκεκριμένα μέρη. Η σύνθεση του Paul Seibert είναι αρκετά ιδιαίτερη και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ο Paul δημιούργησε μία σύνθεση,από δύο λήψεις, που απεικονίζει από ψηλά τη Νέα Υόρκη, σε δύο διαφορετικές εποχές. Το κάδρο χωρίζεται στα δύο, όπου στο αριστερό κομμάτι επικρατεί το χιόνι, ενώ στο δεξιά χρωματισμοί από καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα. Για το τεχνικό μέρος, και οι δύο λήψεις έγιναν με την Canon EOS 5D Mark IV και τον φακό Canon 16-35mm f/2.8L.

Το "εύκολο" κομμάτι για τον Paul αποτελεί το γεγονός ότι εργάζεται ως φωτογράφος και διευθυντής ψηφιακού περιεχομένου σε εταιρεία με ελικόπτερα, γεγονός που του προσφέρει άμεση πρόσβαση στους αιθέρες και φυσικά σε εναέριες φωτογραφίες.

Το δύσκολο κομμάτι ωστόσο, σύμφωνα με τη συνέντευξη του Paul στο PetaPixel, ήταν η δημιουργία της σύνθεσης αυτής καθεαυτής, αφού οι δύο λήψεις είχαν υψομετρική διαφορά 1.000 ποδών. Αυτό σημαίνει ότι στην κοντινότερη λήψη τα στοιχεία της φωτογραφίας φαίνονται πολύ διαφορετικά σε σχέση με την πιο μακρινή λήψη.

 

 

Η επεξεργασία της σύνθεσης κράτησε αρκετές ώρες εξαιτίας της υψομετρικής διαφοράς ωστόσο το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 

 

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερη δουλειά του Paul Seibert στην ιστοσελίδα του και στον λογαριασμό του στο Instagram.