Την εβδομάδα που μας πέρασε, η Huawei παρουσίασε δύο νέα κινητά με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, το P20 και το P20 Pro. Η συγκεκριμένη εταιρεία, για τις κάμερες των κινητών της, συνεργάζεται με την Leica. Τα μοντέλα αυτά έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως τα κινητά με τις κορυφαίες κάμερες.

Η πρώτη συσκευή έχει την καινούρια Leica Dual Camera με δύο φακούς. Ο ένας τραβάει σε RGB με 12MP και διαθέτει OIS, ενώ ο δεύτερος είναι στα 20MP, τραβάει black and white, με το μέγιστο διάφραγμα και των δύο να είναι στο f/1.6!

 

 

Όσον αφορά το zoom φτάνει μέχρι και 2x, χωρίς απώλειες ποιότητας. Σε μία κάμερα σαν αυτή, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ένας καλός οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα reviews είναι αρκετά ικανοποιητικός. Ακόμη, μπορεί να τραβήξει slow motion βίντεο στα 960fps σε ανάλυση 720p.

Στο μπροστά μέρος θα βρούμε μία 24MP κάμερα με f/2. Επιπλέον, έχει εισάγει αρκετές φωτογραφικές λειτουργίες που θα βοηθήσουν τον χρήστη να βγάλει εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

 

Όσον αφορά την οθόνη, έχει μια 5.8’’ LCD με ανάλυση 1080x2244, όπου στο πάνω μέρος θα βρούμε τη selfie cam, όπως προανέφερα, και τον αισθητήρα για τη λειτουργία Face Unlock. Στο κάτω μέρος υπάρχει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εσωτερικά βρίσκεται ο επεξεργαστής Huawei Kirin 970 και 4GB RAM, υπάρχουν 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και μία μπαταρία 3400 mAh. Επίσης απουσιάζει η υποδοχή για ακουστικά, καθώς έχει μόνο μια θύρα USB (type C).

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα βγαίνει σε τρία χρώματα Black, Pink Gold και Midnight Blue.

 

 

Στη δεύτερη συσκευή, όπου είναι και η ναυαρχίδα της Huawei, συναντάμε για πρώτη φορά σε smartphone τριπλή κάμερα! Πρόκειται για την Leica Triple Camera με φακούς: 40MP, RGB με OIS και f/1.8, 20MP black and white με f/1.6 και έναν συμπληρωματικό telephoto 8MP με f/2.4. Αυτό επιτρέπει το 3x οπτικό zoom χωρίς απώλειες και το 5x υβριδικό zoom. Η ανάλυση βίντεο και ο σταθεροποιητής παραμένουν ίδια με τον προαναφερθέν μοντέλο.

 

 

Η οθόνη είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το P20, δηλαδή 6.1’’, με τεχνολογία AMOLED για καλύτερη εμπειρία χρήσης. Ο επεξεργαστής παραμένει ίδιος ωστόσο παρατηρούνται αλλαγές στην μνήμη RAM και στον αποθηκευτικό χώρο που γίνονται 6GB και 128GB αντίστοιχα. Επιπλέον διαφέρει η μπαταρία με 4000mAh, σε αυτό το μοντέλο δίνεται και η αδιάβροχη πιστοποίηση IP67. Τέλος, βγαίνει και αυτό σε τρία χρώματα τα οποία είναι Black, Twilight και Midnight Blue.

 

 

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι έφτασαν στην υψηλότερη θέση της λίστας του DxOMark με το P20 Pro να σημειώνει 109 βαθμούς και το P20 102 βαθμούς συνολικής βαθμολογίας.

Οι τιμές τους στην Ελλάδα είναι 699€ για την απλή έκδοση και 879€ για την ναυαρχίδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.