Η Apple, όπως θα έχετε διαβάσει σε προηγούμενο άρθρο, σε εκδήλωσή της παρουσίασε τα νέα iPhone. Εκτός από τις δύο νέες ναυαρχίδες, iPhone XS και iPhone XS Max, παρουσίασε και μια πιο οικονομική έκδοση το iPhone XR. Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς το είχε κάνει και στο παρελθόν με το iPhone 5C.

Όσον αφορά το φωτογραφικό ενδιαφέρον, έχει έναν φακό 12MP με f/1.8 και δεν φέρει τη dual camera όπως τα άλλα δύο. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο το ανανεωμένο Portrait mode, στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να θολώσει το φόντο εκ των υστέρων. Μια ακόμη λειτουργία (που όμως δεν θα είναι σε όλο το εύρος της διαθέσιμη σε αυτό το μοντέλο) είναι το Portrait Lighting καθώς διαθέτει τα εξής εφέ: Natural, Studio και Contour (απουσιάζουν τα stage και stage mono). Επίσης, διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και κάνει ψηφιακό zoom μέχρι 5x, ενώ μπορεί να συναντήσει κανείς και τη λειτουργία Smart HDR. Τέλος, η ανάλυση του βίντεο παραμένει ίδια με 4K στα 60fps.

 

 

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο κινητά είναι αυτή της οθόνης καθώς δεν είναι OLED Super Retina, αλλά LCD Liquid Retina HD. Το μέγεθος της οθόνης είναι 6.1'' και το contrast ratio 1.400:1 σε αντίθεση με το 1.000.000:1 που είναι στο iPhone XS και iPhone XS Max. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως το HDR10, καθώς και το 3D touch δεν είναι διαθέσιμα.

 

 

Σχεδιαστικά η μόνη διαφορά που συναντάται είναι αυτή της μονής κάμερας και το γεγονός το ότι θα κυκλοφορήσει σε 6 διαφορετικά χρώματα τα οποία είναι: μπλε, άσπρο, μαύρο, κίτρινο, κοραλί και κόκκινο. Είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67 που μεταφράζεται σε 1 μέτρο βάθος μέχρι και μισή ώρα. Ο επεξεργαστής παραμένει ίδιος καθώς είναι ο A12 Bionic, όπως και η εμπρόσθια κάμερα. Σημαντική βελτίωση αποτελεί η διάρκεια ζωής τής μπαταρίας, καθώς οι κατασκευαστές σημειώνουν πως η μπαταρία διαρκεί μέχρι και 1.5 ώρα περισσότερο από το iPhone 8 Plus.

 

 

Οι τιμές που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά είναι οι εξής:

  • 64GB στα 929€
  • 128GB στα 999€
  • 256GB στα 1119€

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.