Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία των καμερών έχει εξελιχθεί ραγδάια φέρνοντας πολύ σημαντικές τεχνολογίες ειδικότερα στα mirrorless συστήματα. Ωστόσο, τώρα παρουσιάζεται μια εντελώς νέα και επαναστατική ιδέα: Μια κάμερα χωρίς φακό που δημιουργεί φωτογραφίες με την βοήθεια του ΑΙ!

Η Paragraphica, όπως ονομάζεται, αποτελείται από μια μηχανή που δεν χρησιμοποιεί φωτονία, αλλά δημιουργεί τις φωτογραφίες μέσω ΑΙ με την βοήθεια καταγραφείς δεδομένων. Συγκερκιμένα λαμβάνει δεδομένα τοποθεσίας και στη συνέχεια, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), φαντάζεται πώς θα μπορούσε να είναι η εικόνα. Η κάμερα "καταλαβαίνει" λεπτομερώς τη θέση της σε σχέση με τη γεωγραφική τοποθεσία, τον καιρό, την ώρα και τα γειτονικά μέρη, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.

 

 

 

Έτσι, απλά πατώντας ένα κουμπί, η Paragraphica δημιουργεί μια αναπαράσταση του περιβάλλοντος με βάση την τοποθεσία και την περιγραφή που δημιουργήθηκε από την ΑΙ. Αυτή η ενδιαφέρουσα ιδέα προήλθε από τον Bjørn Karmann, έναν σχεδιαστή από την Ολλανδία, ο οποίος περιγράφει την Paragraphica ως έναν τρόπο να κατανοήσουμε πιο βαθιά την ουσία μιας στιγμής μέσα από την τεχνιτή νοημοσύνη.

 

 

Με βάση την αναλογία του Karmann, η ίδια η εφεύρεση μοιάζει με έναν τυφλοπότνικα που "βλέπει" μέσω των αισθητήρων του και όχι μέσω του φωτός, όπως οι άνθρωποι και οι παραδοσιακές κάμερες. Έτσι, η Paragraphica δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να "βλέπουν" όπως ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Karmann τονίζει ότι η Paragraphica είναι απλώς ένα "καλλιτεχνικό project" και δεν έχει καμία πρόθεση να αντικαταστήσει την υπάρχουσα φωτογραφία ή να γίνει εμπορικό προϊόν. Αντιθέτως, ο σκοπός του είναι να προκαλέσει σκέψη και να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις μας για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργική εξερεύνηση.

Πηγή: Unboxholics.com