Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας. Η ανταπόκριση τόσο των κινηματογραφιστών όσο και του κοινού ήταν μεγάλη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Ωστόσο έπειτα από μερικά χρόνια, το Φεστιβάλ υιοθετήθηκε από τον Δήμο της Δράμας και στα μέσα της δεκαετίας του 80’ από την Πολιτεία.

Πρωταρχικός στόχος είναι η προαγωγή και διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και ειδικότερα της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά επίσης και η ανάπτυξη του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κινηματογραφιστών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

 

 

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσετε και ανανεώνεται. Έτσι, εκτός από το Εθνικό Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια διεξάγεται και το Διεθνές Φεστιβάλ , όπου  παρουσιάζονται στα παράλληλα αφιερώματα ταινίες κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο. Αυτή η κίνηση φέτος κλείνει 23 χρόνια. 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η διοργάνωση προβολών ελληνικών και ξένων μικρού μήκους ταινιών, κινηματογραφικών αφιερωμάτων, σχετικών σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκθέσεων μουσικών συναυλιών ,θεατρικών παραστάσεων κάθ’όλη τη διάρκεια του έτους, στην Δράμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το Φεστιβάλ έρχεται σε επαφή με άλλα αντίστοιχα Διεθνή Φεστιβάλ, καλεί ανθρώπους του διεθνούς κινηματογράφου, οι οποίοι μεταδίδουν την γνώση και την πείρα τους στους νέους κινηματογραφιστές, διοργανώνει αφιερώματα σε διεθνείς κινηματογραφίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για καλλιτεχνική ενημέρωση αλλά και στην αναγκαία κρίση και σύγκριση.

 

 

Φέτος στην πόλη της Δράμας το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους θα έχει διάρκεια 6 ημέρες από της 18 έως 23 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιαστούν εκατοντάδες παράγωγες ελληνικές και ξένες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του φεστιβάλ.