Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός "Coastlines" ήταν ένας ακόμη Photonet - Photo Contest διαγωνισμός! Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός έτρεξε σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet και την Nexus Publications καθώς ως χορηγός στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού! 

Κατά την ανακοίνωσή του σας είχαμε καλέσει να φωτογραφίσετε παραλίες και ακτογραμμές. Ο διαγωνισμός έτρεξε τους καλοκαιρινούς μήνες κάτι το οποίο βοήθησε αρκετά για την συλλογή καλών φωτογραφιών. Το σημαντικό για εμάς όπως πάντα, είναι οτι βγήκατε στη φύση και φωτογραφίσατε!

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 204του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 400 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους. Απολαύστε τις καλύτερες "Coastlines" λήψεις!

 

1η θέση - Παναγιώτης Βασιλόπουλος

"Για την πρώτη θέση επιλέξαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα, με μία ιδιαίτερη ματιά και αισθητική. Η τεχνική της αργής λήψης που επέλεξε ο φωτογράφος έδωσε μια εντυπωσιακή "υφή" στη φωτογραφία, καθώς όχι μόνο ταίριαξε αλλά απογείωσε το συγκεκριμένο τοπίο - σκηνικό. Ο μοναχικός φάρος που βρίσκεται κάτω από τον σκοτεινό ουρανό και τα μαγευτικά σύννεφα προσδίδουν ένα αίσθημα μελαγχολίας στην εικόνα.", γράφει ο Γιώργος Μασχαλίδης για τη λήψη.

 

2η θέση - Δημήτρης Κουρουμπλής

"Στην δεύτερη θέση είναι μία ευρυγώνια φωτογραφία τοπίου, την ώρα της δύσης. Ο φωτογράφος βρήκε ή τοποθέτησε ο ίδιος ένα σχοινί, το οποίο πρόσθεσε, σε πρώτο πλάνο, στο κάδρο του, προκειμένου να το κάνει πιο ενδιαφέρον: το κατάφερε απόλυτα! Η σωστή χρήση των σκιών και του πλάγιου φωτισμού απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα, ενδυναμώνοντας την ατμόσφαιρά του.", σχολιάζει ο Γιώργος Μασχαλίδης

 

3η θέση - Αλέξανδρος Δάλκος

"Τέλος, στην τρίτη θέση, έχουμε ένα εντυπωσιακό close-up που αναμφίβολα …φωνάζει καλοκαίρι! Η άψογη εστίαση, οι κοφτερές λεπτομέρειες, οι σκιές και τα χρώματα, ξυπνούν έντονα συναισθήματα διακοπών στο θεατή! Μία «απλή» θεματικά λήψη, μελετημένη και εκτελεσμένη σχεδόν τέλεια!", σχολίασε ο Γιώργος Μασχαλίδης για τη φωτογραφία.

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχωρίσαμε από το διαγωνισμό!

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Dinos Oikonomou

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Sokratis Efstathopoulos

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Konstantinos Skopelitis

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Theodore Kefalopoulos

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Philip Gavrilos

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Christos Tsoumplekas

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Κωστας

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Manianna Tserkezou

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Dimitris Boulougouris

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!