Η Google έθεσε σε διαθεσιμότητα το πρωτοποριακό λογισμικό Night Sight για τα smartphones Pixel 1, 2 και 3, το οποίο αλλάζει ριζικά τις λήψεις, όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και στις πιο δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Οι πρώτες κριτικές για το νέο λογισμικό μιλούν για κάτι το εκπληκτικό!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας "το Night Sight είναι μία νέα τεχνολογία της εφαρμογής Pixel Camera, που επιτρέπει στον χρήστη να αποτυπώνει "καθαρές" (χωρίς θόρυβο) φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει. Λειτουργεί και στην κανονική και στη selfie κάμερα, ενώ δεν χρειάζεται η χρήση φλας ή τριπόδου."

Η Google ανέπτυξε το Night Sight με σκοπό την επίτευξη λήψεων μεταξύ 3 και 0.3 Lux. Και επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν τι είναι το Lux, ας μάθουμε..

Το Lux (lx), στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων, είναι η μονάδα που μετράει την φωτεινή ισχύ ανά περιοχή και χρησιμοποιείται στα φωτόμετρα

Ακολουθεί πίνακας με χαρακτηριστικά παραδείγματα της μονάδας Lux.

 

 

Οι μηχανές των smartphones συνήθως κάτω από τα 30 lux αρχίζουν να "παιδεύονται" και για να γίνει λήψη απαιτείται είτε φλας είτε τρίποδο. Η Google όμως έδωσε τη λύση!

 

Πώς δουλεύει 

Το Night Sight αποτυπώνει από 15 καρέ με ταχύτητα 1/15 έως 6 καρέ με ταχύτητα ενός δευτερολέπτου, τα αναλύει και τα ενώνει ώστε να απαλειφθεί ο θόρυβος, να υπάρχει σωστό White Balance και φυσικά χρώματα.

 

Για του λόγου το αληθές, ας δούμε το υλικό και τις αντιδράσεις που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες στο Twitter.