Ο φωτογράφος Sheldon Evans δημιούργησε ένα βίντεο με πέντε ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν στο να κερδίσουμε χρόνο, άλλα και χρήματα.

Τα Tips αυτά αφορούν τη δημιουργία εντυπωσιακό εφέ τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχει να μας δείξει:


Ψεύτικο θόλωμα του φόντου

Θέλετε να φωτογράφισε ένα αντικείμενο και δεν βρίσκεται φόντο ; Τοποθετήστε μια φωτογραφία με ψεύτικο bokeh στην οθόνη του υπολογιστή σας και βάλτε το αντικείμενο μπροστά.


Softbox με χρήση πλαστικής σακούλας

Η χρήση του ενσωματωμένου φλας δημιουργεί πολύ έντονες σκιές λόγο του “σκληρού” φωτός. Εάν τοποθετήσουμε μια λευκή, όχι διάφανη σακούλα, μπορούμε να μετατρέψουμε το φλας της φωτογραφικής μας μηχανής σε ένα οικονομικό softbox.


Μια πετσέτα για Slider

Εάν σας το επιτρέπει ο χώρος τοποθετείστε μια πετσέτα πάνω σε μια λεία επιφάνεια. Με μια απαλή κίνηση μπορείτε να δημιουργήσετε ενα πολύ οικονομικό slider.


Film burn με ένα σπίρτο

Αρκετοί χρησιμοποιούν το film burn εφέ μέσα από κάποια επεξεργασία. Ανάψτε ένα σπίρτο και τοποθετηθείτε μέσα στο πλάνο σας.

 

Αντανακλάσεις στον φακό

Έχουμε δει σε παλαιότερο άρθρο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πρίσμα για αντανακλάσεις. Εάν ψάχνετε κάτι πιο οικονομικό, άλλα και για να πειραματιστείτε δοκιμάστε ένα παλιό cd.

 

Εδώ θα βρείτε και το εν λόγο βίντεο με όλες τις παραπάνω συμβουλές! Περισσότερα παρόμοια βίντεο μπορείτε να βρείτε στο κανάλι του δημιουργού!