Τα μηνύματα αποχαιρετισμού προς τον Γιάννη Μπεχράκη, μετά τον θάνατό του, δεν έχουν σταματημό. Το προσωπικό προφίλ του πολυβραβευμένου φωτοειδησεογράφου στο Facebook λαμβάνει συνεχώς εκατοντάδες δημοσιεύσεις, καθώς συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί, δημοσιεύουν με λύπη. 

Στην δημοσιότητα όμως ήρθε ένας εντελώς διαφορετικός αποχαιρετισμός, από τον σκιτσογράφο Γιάννη Δερμετζόγλου. Πρόκειται για ένα συγκινητικό σκίτσο, εμπνευσμένο από μία από τις καλύτερες φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη.

 

 

Στο σκίτσο βλέπουμε τους πρόσφυγες που κατέγραψε ο Γιάννης Μπεχράκης μπροστά από τον τεράστιο κατακόκκινο ήλιο, ταξιδεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο... Τον αποχαιρετούν με αναφορά στα λόγια και το όνειρο του Γιάννη, αλλά και το τραγούδι "Κεμάλ" του μεγάλου συνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι!

«καληνύχτα Γιάννη, αυτός ο κόσμος θα αλλάξει κάποτε», λένε, πηγαίνοντας κόντρα στο γνωστό "καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ", από το τραγούδι του Χατζιδάκι.

 

 

Ο Γιάννης Μπεχράκης είχε δηλώσει:

«Είναι το όνειρο που είχα πάντα, το όνειρο του φωτορεπόρτερ, ότι η δουλειά μας μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Το πιστεύω, έχω αυτόν τον ρομαντισμό».

"...θέλω στην κηδεία μου, να χαρούμε τη ζωή και την ελπίδα." 

 

Με ελπίδα και βεβαιότητα λοιπόν, για έναν καλύτερο κόσμο, αποχαιρετούν οι πρόσφυγες και ο σκιτσογράφος, τον Γιάννη Μπεχράκη!