Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2023 – Η Canon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία τριών πρωτοποριακών φακών RF και δύο νέων Power Zoom προσαρμογέων, οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα δυνατοτήτων για τους δημιουργούς περιεχομένου όλων των επιπέδων, διευρύνοντας τις δημιουργικές τους δυνατότητες. 

  • RF 24-105mm F2.8L IS USM Z – η ιδανική επιλογή για φωτογραφία και βίντεο.
  • RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM – ένας compact και ελαφρύς, εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός ζουμ
  • RF 200-800mm F6.3-9 IS USM – ο τηλεφακός ζουμ με τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση στο σύστημα EOS R*

 

Ο απόλυτος υβριδικός φακός με δύο προαιρετικούς προσαρμογείς ζουμ
Ο RF 24-105mm F2.8L IS USM Z αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην τεχνολογία των φακών, που περίμεναν πολλοί φωτογράφοι και κινηματογραφιστές. Αυτός ο φακός λειτουργεί ουσιαστικά ως  all around φακός, καθώς περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που συναντώνται σε φακούς τηλεοπτικών μεταδόσεων, κινηματογραφικούς φακούς και φωτογραφικούς φακούς RF, αποτελώντας μια πραγματικά ευέλικτη λύση. Είναι ο πρώτος φακός ζουμ RF που συνδυάζει αποκλειστικό δακτύλιο ελέγχου ίριδας/διαφράγματος και λειτουργικότητα Servo μέσω προαιρετικών προσαρμογέων power zoom.

Έχει σχεδιαστεί με στόχο να καλύψει την αυξημένη ζήτηση της κοινότητας των επαγγελματιών δημιουργών για υβριδικές λήψεις που περιλαμβάνουν τόσο φωτογραφίες όσο και περιεχόμενο βίντεο. Αυτός ο επαγγελματικού επιπέδου φακός με τα πλούσια χαρακτηριστικά αποδίδει τέλεια σε πολλούς διαφορετικούς τύπους λήψεων, όπως κάλυψη ειδήσεων, ντοκιμαντέρ, εταιρικές εκδηλώσεις, γάμοι, εκδηλώσεις και περιεχόμενο για κοινωνικά δίκτυα.

Ο RF 24-105mm F2.8L IS USM Z συνδυάζει την ευκολία και το εύρος εστιακών αποστάσεων του φακού RF 24-105mm F4L IS USM με τις δημιουργικές ικανότητες και τις επιδόσεις σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού του RF 24-70mm F2.8L IS USM – κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να επιλέγετε μεταξύ αυτών των δύο όταν επιδιώκετε την τέλεια λήψη. Ο φακός παρέχει επίσης οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5,5 στοπ για απαράμιλλη ποιότητα εικόνας (έως και 8 στοπ σε συνδυασμό με σταθεροποίηση εικόνας μέσα στο σώμα1), προσφέροντας εξαιρετική σταθερότητα για κινηματογράφηση χωρίς τρίποδο και υψηλή ποιότητα εικόνας κατά τις λήψεις σε δυναμικά περιβάλλοντα, όπως γάμους ή εκδηλώσεις. Ο δακτύλιος ελέγχου της ίριδας (για βίντεο) προσφέρει ομαλό και ακριβή έλεγχο για την αλλαγή της έκθεσης, ενώ η ίριδα 11 τμημάτων δημιουργεί ελκυστικό bokeh. 

Ο νέος φακός γεφυρώνει το κενό που υπήρχε στην αγορά για υβριδικούς φακούς, προσφέροντας στους επαγγελματίες την ποιότητα που αναζητούν, τόσο για στατικές εικόνες όσο και για περιεχόμενο βίντεο.

 

Βασικά χαρακτηριστικά του RF 24-105mm F2.8L IS USM Z
⦁    Εξαιρετική ποιότητα εικόνας και προστασία από τις καιρικές συνθήκες για αυξημένη αντοχή, καθώς και εικόνες υψηλής αντίθεσης χάρη στα τέσσερα οπτικά στοιχεία UD για τη διόρθωση της χρωματικής εκτροπής
⦁    Ικανότητα ηλεκτρονικής ισοεστιακής εστίασης (parfocal) επαγγελματικού επιπέδου και καταστολή της μεταβολής της γωνίας θέασης κατά την αλλαγή της εστιακής απόστασης, για σταθερό οπτικό πεδίο κατά τη λήψη ταινιών
⦁    Εσωτερική λειτουργία του ζουμ, που σημαίνει ότι το μήκος του σώματος του φακού παραμένει σταθερό· αυτό διευκολύνει την τοποθέτηση σε rig και προσφέρει καλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και πιο ομαλό χειρισμό 
⦁    Ομαλή λειτουργία του δακτυλίου ίριδας με 32 βήματα μεταξύ των στοπ (χωρίς κλικ) και διακόπτης ελευθέρωσης κλειδώματος για την «Αυτόματη» θέση 

 

Οι προσαρμογείς

Οι δυνατότητες του RF 24-105mm F2.8L IS USM Z μπορούν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο με τους νέους προσαρμογείς power zoom, οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στους κινηματογραφιστές. Οι προσαρμογείς power zoom επιτρέπουν ομαλή λειτουργία του ζουμ και έλεγχο από απόσταση μέσω των εφαρμογών Camera Connect ή EOS Utility της Canon. 

 

 

Ο Προσαρμογέας Power Zoom PZ-E2B διαθέτει επιπλέον έναν σύνδεσμο 20 ακίδων (pins) για έλεγχο ζουμ/εστίασης από απόσταση, ο οποίος επιτρέπει τη σύνδεση συμβατών χειριστηρίων ζουμ/εστίασης για περιβάλλοντα στούντιο ή παραγωγών μεγάλης κλίμακας, ενώ είναι συμβατός ακόμη και με τo Grip Servo ζουμ ZSG-C10 της Canon.

Βασικά χαρακτηριστικά των Προσαρμογέων Power Zoom PZ-E2 και PZ-E2B:
⦁    Εργονομική λαβή για άνετη χρήση όταν είναι προσαρτημένοι στον φακό
⦁    Προαιρετική εξωτερική παροχή ρεύματος USB-C για μεγαλύτερη διάρκεια λήψης και ταχύτερο ζουμ
⦁    Κουμπιά Wide/Tele για ομαλό έλεγχο του ζουμ
⦁    Επιλογέας ταχύτητας ζουμ για έλεγχο των επιδόσεων ζουμ 
⦁    Ο Προσαρμογέας power zoom PZ-E2B διαθέτει σύνδεσμο 20 ακίδων για έλεγχο ζουμ/εστίασης από απόσταση, συμβατό με χειριστήρια και λαβές ζουμ/εστίασης της Canon, καθώς και δυνατότητα τηλεχειρισμού μέσω δικτύου IP σε διατάξεις πολλών καμερών με συμβατές κάμερες που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο XC της Canon

 

Ο πιο compact και ελαφρύς , εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός ζουμ
Ο RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM, ένας επαναστατικός φακός για εξαιρετικά ευρυγώνιες φωτογραφικές και κινηματογραφικές λήψεις, έχει σχεδιαστεί για μηχανές APS-C του Συστήματος EOS R και προσφέρει εύρος εστιακών αποστάσεων 10-18mm, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για όσους ασχολούνται με ταξιδιωτικά θέματα, υπαίθρια και αστικά τοπία, καθώς και vlogging.

 

 

Ο φακός προσφέρει εξαιρετικό σύστημα σταθεροποίησης, που φτάνει έως και τα 4 στοπ οπτικής σταθεροποίησης ή τα 6 στοπ όταν συνδυάζεται με σταθεροποίηση εικόνας μέσα στο σώμα2. Το χαρακτηριστικό αυτό, δίνει στους φωτογράφους και στους κινηματογραφιστές τη δυνατότητα να εργάζονται με σιγουριά χωρίς τρίποδο, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι ακόμη υψηλότερες επιδόσεις όταν συνδυάζεται με τη λειτουργία Movie Digital IS τον καθιστούν ιδανικό για δημιουργούς περιεχομένου που καταγράφουν υλικό κρατώντας τη μηχανή στο χέρι και επιλέγουν ευρυγώνιες λήψεις για να χωρέσουν περισσότερα στοιχεία στο κάδρο. 

Με βάρος μόλις 150γρ, αυτός ο απίστευτα μικρός και ελαφρύς φακός είναι ο τέλειος σύντροφος για τα ταξίδια σας. Οι δημιουργοί δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν συμβιβασμούς, καθώς αυτός ο φακός είναι εξαιρετικός τόσο για φωτογραφίες όσο και για περιεχόμενο βίντεο. Δεδομένου ότι προσφέρει ποιότητα εικόνας και επιδόσεις κορυφαίου επιπέδου, είναι τέλειος για την καταγραφή εντυπωσιακών εξαιρετικά ευρυγώνιων λήψεων με ευκολία.

Βασικά χαρακτηριστικά του RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:
⦁    Μικρό μέγεθος και βάρος
⦁    Ιδανική επιλογή για ταξίδια, τοπία και vlogging
⦁    Έως και 4 στοπ οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και 6 στοπ όταν συνδυάζεται με σταθεροποίηση εικόνας μέσα στο σώμα2
⦁    Εξαιρετική επιλογή για μηχανές APS-C, όπως οι EOS R10, EOS R50 και EOS R7
⦁    Ανώτερη ποιότητα εικόνας και ευελιξία

 

 

Ο τηλεφακός ζουμ με τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση
Ο RF 200-800mm F6.3-9 IS USM είναι ένας σούπερ τηλεφακός ζουμ full-frame, που θα φέρει επανάσταση στον χώρο της φωτογραφίας άγριας φύσης και αθλητικών θεμάτων. Με την απίστευτη τιμή μέγιστης εστιακής απόστασης τηλεφακού 800mm, σε σύγκριση με τα έως 600mm των άλλων φακών που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, είναι ο μεγαλύτερος τηλεφακός για τη βάση RF3.

 

 

Είναι κατασκευασμένος ώστε να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες, χάρη στα εξαρτήματα στεγανοποίησης έναντι νερού και σκόνης, εξασφαλίζοντας ότι οι φωτογράφοι μπορούν να αποτυπώνουν εικόνες που κόβουν την ανάσα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με απαράμιλλη ευελιξία.

Σχεδιασμένος για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τις φωτογραφικές τους δυνατότητες και να καταφέρουν το αδύνατο, αυτός ο φακός είναι ιδανικός για την καταγραφή της τέλειας λήψης από οποιαδήποτε θέση. Η σταθεροποίηση εικόνας 5,5 στοπ (έως και 7,5 στοπ σε συνδυασμό με μηχανές EOS R που διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας μέσα στο σώμα4), η γρήγορη αυτόματη εστίαση, το εύρος εστιακών αποστάσεων και η κατασκευή των οπτικών στοιχείων προσφέρουν εικόνες και βίντεο υψηλής ποιότητας, ενώ το ζουμ σάς δίνει τη δυνατότητα να γεμίζετε το κάδρο ακόμη και με θέματα μικρού μεγέθους.

Είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να διευρύνουν τα όρια της φωτογραφίας άγριας φύσης και αθλητικών θεμάτων, καταγράφοντας αυτά που ίσως ήταν ανέφικτο να αποτυπωθούν στο παρελθόν.

Βασικά χαρακτηριστικά του RF 200-800mm F6.3-9 IS USM:
⦁    Μοναδικός, σούπερ τηλεφακός ζουμ για φωτογραφία άγριας φύσης και αθλητικών θεμάτων – ιδανική επιλογή για ερασιτέχνες και λάτρεις της φωτογραφίας
⦁    Έως και 5,5 στοπ οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και 7,5 στοπ όταν συνδυάζεται με σταθεροποίηση εικόνας μέσα στο σώμα4
⦁    Διάφραγμα εννέα λεπίδων για όμορφη απόδοση του φόντου, υψηλή ποιότητα κατασκευής οπτικών στοιχείων και γρήγορη αυτόματη εστίαση
⦁    Αντοχή στις καιρικές συνθήκες για χρήση σε αντίξοα περιβάλλοντα

 

 

Γράψτε μας πως σας φάνηκαν οι τρεις νέοι φακοί του συστήματος EOS R.