Στις 25 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, επισκέφθηκε την αμερικανική βάση στο Ιράκ, προκειμένου "να ευχαριστήσουν τα στρατεύματα για τις υπηρεσίες τους, την επιτυχία τους και τις θυσίες τους", όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Το ταξίδι ωστόσο ήταν κρυφό και οργανώθηκε με πλήρη μυστικότητα, αφού κανένας δεν είχε λάβει ενημέρωση. Δεν υπολόγιζαν ωστόσο τον ερασιτέχνη φωτογράφο Alan Meloy..

O Alan φωτογράφισε τυχαία το προεδρικό αεροσκάφος και δημιούργησε "πανικό" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κανείς δεν ήξερε πού πήγαινε και ποιον μετέφερε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Alan στο CNN, ο φωτογράφος κοιτούσε έξω από το παράθυρο της κουζίνας του, όταν παρατήρησε ένα αεροπλάνο. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Βγήκα έξω, σήκωσα την μηχανή μου, κοίταξα στο οφθαλμοσκόπιο και είδα ότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο αεροπλάνο. Εξεπλάγην όταν είδα ότι πρόκειται για ένα από τα δύο Boeing VC-25s της αμερικανικής αεροπορίας (AirForce 1). Δεν ήξερα ποιος ήταν μέσα, σκέφτηκα όμως ότι ήταν κάτι σημαντικό." 

 

 

Στο τεχνικό κομμάτι, ο Alan χρησιμοποίησε την Canon EOS 7D Mark II με τον φακό Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 IS II και teleconverter 1.4x III.

Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν, όχι μόνο κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων και παρακίνησαν αρκετούς να ψάξουν το τι ακριβώς συμβαίνει!

 

 

 

Κάποιες ώρες αργότερα, το μυστικό αποκαλύφθηκε. Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε περίπου τρεις ώρες μαζί με τα αμερικανικά στρατεύματα στην βάση τους στο Ιράκ και φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά.

Από την μικρή ιστορία του Alan Meloy επιβεβαιώνεται όχι μόνο το ότι στη φωτογραφία χρειάζεται αρκετή τύχη, αλλά και το πόση δύναμη μπορεί να έχει μία λήψη.

Οι λήψεις του Alan δεν έχουν ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς, δημιούργησαν ωστόσο πανικό λόγω τού περιεχομένου τους και αποτέλεσαν τον ορισμό της αποκλειστικότητας.