Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με αυτήν την ασθένεια. Με αφορμή αυτή την ημέρα, δημιουργήθηκε το project με όνομα Eyes of Light.

 

Τι είναι το Eyes of Light

Πρόκειται για ένα project το οποίο δημιουργήθηκε καθαρά για την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού μέσω της φωτογραφίας, όσον αφορά την ασθένεια του καρκίνου, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Πού θα γίνει η δράση του

Ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης του θα είναι το instagram. Ωστόσο θα δημιουργηθεί και μια εικαστική έκθεση που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου. Επίσης, θα προχωρήσουν και στην έκδοση σχετικού εντύπου με την δράση του project.

 

Το χρονοδιάγραμμα της δράσης

Η δράση συνολικά θα διαρκέσει ένα χρόνο μέχρι τις 03/02/2020. Κατά τη λήξη της θα επιλεχθούν από το κοινό, αλλά και από μια κρητική επιτροπή, δύο φωτογραφίες από κάθε μήνα οι οποίες θα λάβουν όσο τον δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα.

 

 

Ο τρόπος συμμετοχής στην δράση

Η συμμετοχή στην όλη δράση θα επιτυγχάνεται στέλνοντας στην παρακάτω διεύθυνση email: eol.adaywithoutcancer@gmail.com τη φωτογραφία σε συνδυασμό με ένα κείμενο μέχρι 50 λέξεις που θα την συνοδεύουν. Επιπλέον, αν ο φωτογράφος διαθέτει instagram θα πρέπει να ανεβάσει στο προφίλ του την ίδια φωτογραφία με hastag: #eol_adaywithoutcancer. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του email αλλά και τις προδιαγραφές της φωτογραφίας θα βρείτε στο link στο τέλος του άρθρου.

Τέλος, κάθε μήνα θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον μήνα Φεβρουάριο το θέμα είναι η λέξη “NOIAZOMAI”.

 

Η δράση σε καθημερινή βάση

Αφού γίνει η αποστολή των φωτογραφιών στο τέλος της κάθε βδομάδας θα διαλέγονται οι καλύτερες φωτογραφίες σε συνδυασμό με κείμενο από τις οποίες θα ανεβαίνουν κάθε βδομάδα τρεις φωτογραφίες. Η δράση αφορά και άτομα που δεν ασχολούνται με τη φωτογραφία, καθώς θα μπορούσαν να σχολιάσουν και να μοιραστούν με φίλους τη δράση αλλά και τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν.

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση θα βρείτε εδώ.

 

Η επίσιμη instagram σελίδα.