Τα βραβεία World Press, είναι τα πιο πολυπόθητα βραβεία φωτορεπορτάζ στον κόσμο. Μια φορά τον χρόνο ανακοινώνουν τους φωτογράφους που έχουν καταγράψει ένα γεγονός ή μια κατάσταση θεμελιώδους δημοσιογραφικής σημασίας.

Έτσι και φέτος η κριτική επιτροπή του παγκοσμίου τύπου ανέδειξε τη φωτογραφία της χρονιάς. Την εν λόγω φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, Ronaldo Schemidt από τη Βενεζουέλα.

 

 

Κατάφερε και απαθανάτισε έναν διαδηλωτή να τρέχει τυλιγμένος στις φλόγες, φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Caracas της Βενεζουέλας τον περασμένο Μάιο.

Ο διαδηλωτής Salazar βρισκόταν κοντά σε μια φλεγόμενη μοτοσυκλέτα, όταν εκείνη εξερράγη τυλίγοντάς τον στις φλόγες! Ο διαδηλωτής υπέστη εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού.

 

 

Μαζί με την διάκριση του, ο Schemidt θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 € και μια επιλογή φωτογραφικού εξοπλισμού από τη Canon. Επίσης, η φωτογραφία του θα προβληθεί μαζί με τις υπόλοιπες βραβευμένες φωτογραφίες σε μια περιόδευσα έκθεση που θα φτάσει σε 45 χώρες στον κόσμο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του world press μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες.