Το δεύτερο άρθρο "Φωτογραφίζοντας πορτραίτα" είναι αφιερωμένο στα led φώτα. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει στον εξοπλισμό σου κάποιο τέτοιο φως; 

Τα led φώτα υπάρχουν παντού! Σε βιτρίνες, δρόμους, μαγαζιά ή burgerάδικα. Το μόνο που χρειάζεσαι για ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι φως και φαντασία! Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να αγοράσεις εξοπλισμό, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγεις από το σπίτι και να πας μια νυχτερινή βόλτα για... βιτρίνες!

 

(Τοποθεσία: Hot Hot Burger Bar, Χαλάνδρι)

 

Βρες μια βιτρίνα που να έχει αρκετά μεγάλα led, σε ικανοποιητικό ύψος και τοποθέτησε εκεί το μοντέλο σου. Σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε τους έντονους και όμορφους χρωματισμούς και για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε το φως να λούζει κυρίως από τη μία πλευρά για πιο δραματικό αποτέλεσμα. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με αντανακλάσεις, εναλλαγές χρωμάτων και σκοτάδι. 

 

(Τοποθεσία: Hot Hot Burger Bar, Χαλάνδρι)

 

Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αν χρησιμοποιήσετε σταθερούς φακούς. Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν 50mm f/1.8 και είμαι υπερβολικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα σε τέτοιου είδους φωτογραφίσεις. Το σκεπτικό είναι να αφήνεις τον φακό να κάνει όλη τη δουλειά, εστιάζοντας στο πρόσωπο και κρατώντας σωστή απόσταση από το background προκειμένου να δημιουργείται ένα όμορφο, θωλό και φωτεινό περιβάλλον.

Δοκιμάζοντας αυτή την τεχνική μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα στο να ισορροπίσετε τη φωτεινότητα του προσώπου με το background, ειδικά στην περιπτώση που το φως βρίσκεται απο πίσω ή από τα πλάγια κι όχι από μπροστά. Στο επόμενο άρθρο της σειράς θα μιλήσουμε αποκλειστικά για την επεξεργασία τέτοιου είδους περιπτώσεων.

 

(Τοποθεσία: Hot Hot Burger Bar, Χαλάνδρι)

(Τοποθεσία: Hot Hot Burger Bar, Χαλάνδρι)

(Τοποθεσία: Hot Hot Burger Bar, Χαλάνδρι)

 

Λαμβάνοντας υπόψιν το πρώτο άρθρο στο οποίο ασχοληθήκαμε με φωτογράφηση πορτραίτων μέσα από ένα πρίσμα, μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό αυτών των δύο. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, το πρίσμα για να προκαλέσουμε αντανακλάσεις από τις βιτρίνες και τα φώτα, προσπαθούμε να "αγκαλιάσουμε" το μοντέλο μας για να έχουμε πιο όμορφο και πρωτότυπο κάδρο. Βάλτε φαντασία και τα αποτελέσματα είναι αμέτρητα!

 

 

Έχετε δοκιμάσει εσείς κάτι με παρόμοιο φωτισμό;

Προτείνετε ιδέες τις οποίες θα θέλατε να δοκιμάσω και να σας παρουσιάσω!

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο για να ανακαλύψουμε μαζί άλλον έναν δημιουργικό τρόπο λήψης πορτραίτου.