Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2023 – Η Canon Europe ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία του RF 10-20mm F4L IS STM, μιας νέας προσθήκης στη σειρά L, που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας και του βίντεο. Προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες, καθώς επιτρέπει εξαιρετικά ευρείες λήψεις, ο RF 10-20mm F4L IS STM παρέχει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε compact μέγεθος.

 

 

Η απόλυτη ευρυγώνια λήψη
Ο φακός επεκτείνει τις δυνατότητες της υπάρχουσας σειράς ευρυγώνιων φακών RF και αποτελεί τον πιο ευρυγώνιο φακό ζουμ με αυτόματη εστίαση που έχει κατασκευαστεί ποτέ για μηχανές full frame [1], με γωνία θέασης έως και 130°. Με ζουμ που κυμαίνεται από την ευρυγώνια εστιακή απόσταση των 20mm έως την εξαιρετικά ευρυγώνια των 10mm, οι χρήστες μπορούν πλέον να επιτύχουν διπλάσια περιοχή λήψης από εκείνη με  εστιακή απόσταση 16mm.

Η συμπερίληψη περισσότερων αντικειμένων στο κάδρο επιτρέπει την εξερεύνηση νέων προοπτικών για τη λήψη εντυπωσιακών πανοραμικών εικόνων. Οι φωτογράφοι έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία στο προσκήνιο, να αποτυπώσουν περιορισμένους εσωτερικούς χώρους και αρχιτεκτονικά στοιχεία και να προσθέσουν βάθος στα τοπία, ενώ οι κινηματογραφιστές μπορούν να είναι πιο δημιουργικοί, με εντυπωσιακές λήψεις για τον θεατή.

 

 

Κάθε λεπτομέρεια, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι
Ο νέος φακός προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας στην κατηγορία των ευρυγώνιων φακών, επιτυγχάνοντας απίστευτη οπτική οξύτητα και καθαρότητα, χωρίς σχεδόν καμία παραμόρφωση.

Ο σχεδιασμός του RF 10-20mm F4L IS STM ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα και ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία Σταθεροποίησης εικόνας (IS) με περιφερειακό έλεγχο, η οποία εξασφαλίζει πεντακάθαρες εικόνες, χωρίς θόλωμα λόγω αστάθειας, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες λήψης ή χωρίς τρίποδο. Το νέο σύστημα IS εξασφαλίζει εικόνες χωρίς θόλωμα λόγω αστάθειας, από το κέντρο έως τα άκρα του κάδρου, και προσφέρει οπτική σταθεροποίηση πέντε στοπ ή έξι στοπ σε συνδυασμό με μηχανές που διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα.

 

 

Ο προηγμένος σχεδιασμός, που φροντίζει ώστε τα οπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή, εγγυάται καθαρή και ακριβή αποτύπωση της σκηνής· έτσι, οι ευθείες γραμμές παραμένουν ευθείες ακόμη και στα άκρα του κάδρου, χάρη σε μια προηγμένη οπτική φόρμουλα. Το σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/4 παρέχει σταθερή έκθεση σε κάθε ρύθμιση του ζουμ και οι κορυφαίας τεχνολογίας οπτικές επιστρώσεις ελαχιστοποιούν τα είδωλα και τις αναλαμπές από τις οποίες υποφέρουν συχνά οι εξαιρετικά ευρυγώνιες λήψεις.

[1] Κατά τον χρόνο παρουσίασης. Εξαιρούνται οι φακοί fisheye.