Η Google κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογράφων μέσω της μηχανής αναζήτησης εικόνων. Κάθε φορά που γίνεται αναζήτηση κάποιας φωτογραφίας θα εμφανίζονται και τα ονόματα των κατόχων.   

Το συγκεκριμένο project αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό CEPIC και IPTC, καταστώντας σαφές στους χρήστες της μηχανής αναζήτησης ποιος είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων μιας φωτογραφίας. 

"Είναι παραδοσιακά δύσκολο να γνωρίζεις τον δημιουργό εικόνων στο διαδίκτυο, καθώς και ποιος μπορεί να κατέχει τα δικαιώματα", λέει η Google. "Αυτές οι πληροφορίες είναι συχνά μέρος των metadata εικόνας και είναι το κλειδί για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των πληροφοριών αδειοδότησης".   

 

 

“Η νέα προσθήκη αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα προς τα εμπρός για όλους τους δημιουργούς οπτικού περιεχομένου”, γράφει το CEPIC. "Είναι αναμφίβολα μια αποφασιστική κίνηση που δείχνει ότι το οπτικό περιεχόμενο δεν είναι μια ανώνυμη δημιουργία, αλλά το αποτέλεσμα της δημιουργικότητας ενός αναγνωρίσιμου ατόμου"

Η Google δηλώνει ότι συνεργάζεται επίσης με την CEPIC και την IPTC για να συμβουλεύει τους φωτογράφους, τα πρακτορεία και τους εκδότες να συμπεριλαμβάνουν τα πνευματικά δικαιώματα και τα metadata στις φωτογραφίες τους.