Το ολοκαίνουριο τεύχος του περιοδικού Photonet κυκλοφορεί και περιέχει τις νικήτριες φωτογραφίες του Photonet - Photo Contest διαγωνισμού με τίτλο Red.

Εκτός αυτού όμως, όπως κάθε φορά, οι σελίδες του νέου τεύχους περιέχουν πλούσια φωτογραφική ύλη και θεματολογία για όλα τα νέα γύρω από το imaging!

Πάρτε μία μικρή γεύση και βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ. Επίσης διατίθεται (προαιρετικά, με τιμή πώλησης 8 ευρώ) το ένθετο 100 σελίδων bookazine για τα Drones. Μην το χάσετε!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το "ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα", όπως το παρουσίασε το περιοδικό!

 

 

27ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PHOTONET – PHOTOCONTEST

Ποιες εικόνες διακρίθηκαν ...ποντάροντας στο κόκκινο;

To συγκεκριμένο χρώμα ταυτίζεται συνήθως με το πάθος – και αν μη τι άλλο, για το νέο μας διαγωνισμό που διοργανώθηκε, όπως πάντα, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα Photo Contest κατάφερε μια χαρά να ξεσηκώσει τη δημιουργική σας διάθεση!

 

 

ATHENS PHOTO WORLD 2019

Στην εναρκτήρια διοργάνωσή του, το Athens Photo World, στο οποίο το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας, τιμά με τις εκθέσεις και τις δράσεις του το Γιάννη Μπεχράκη, εστιάζοντας στο πολυβραβευμένο έργο του.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμά μας για τη διοργάνωση, θα βρείτε, μεταξύ άλλων, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεών της, αλλά και αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους Θανάση Σταυράκη, Χριστίνα Καλλιγιάννη, Γιάννη Κολεσίδη και Λευτέρη Πιταράκη.

 

 

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2019

Zήσαμε από μέσα τη βραδιά της απονομής (και) των φετινών βραβείων!

Το Photonet εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εκδόσεων Κωνσταντίνος Φλώρος. Διαβάστε τον απολογισμό της διοργάνωσης του 2019 αλλά και μια συνέντευξη του φετινού Έλληνα Εθνικού Νικητή των SWPA, Φίλιππου Αλαφάκη,πλαισιωμένη από portfolio εικόνων του.

 

 

CANON EOS RP

Mια μικρή, ελαφριά και πρακτική full frame mirrorless για προχωρημένους ερασιτέχνες που επιθυμούν να αναβαθμιστούν στο Canon EOS R System.

O συνεργάτης μας και Canon Photographer Γιώργος Μασχαλίδης δούλεψε μαζί της, προκειμένου να μιλήσει γι' αυτήν στα πλαίσια δύο Canon events (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Στο άρθρο που ετοίμασε, σας μεταφέρει την εμπειρία χρήσης που είχε μαζί της.

 

 

NIKON Z6

H Nikon μπήκε δυνατά στο χώρο των full frame mirrorless, με δύο νέες μηχανές, τις Ζ7 και Ζ6. Δοκιμάζουμε τις δυνατότητες της τελευταίας στην πράξη.

Η μηχανή μάς δόθηκε σε κιτ με τον Nikon Z 24-70mm f/4 S και φυσικά τον προσαρμογέα FTZ. Πρώτες διαπιστώσεις; Η ποιότητα κατασκευής είναι άψογη και το κράτημά της πολύ καλό, χάρη στην εργονομική λαβή που διαθέτει. Για τα υπόλοιπα, ανατρέξετε στις σελίδες 66-70 του τεύχους!

 

 

HUAWEI P30 Pro

 

Για πρώτη φορά ενσωματώνεται τετραπλή κάμερα της Leica σε smartphone!

Η νέα συσκευή της Huawei έρχεται «να αλλάξει τα δεδομένα στη φωτογραφία», σύμφωνα με την ίδια. Ωστόσο, ως ακόλουθος του Mate 20 Pro, το P30 Pro έχει δύσκολο έργο για να κλέψει τις εντυπώσεις. Τα καταφέρνει; Ανακαλύψτε το στην αναλυτική δοκιμή μας!

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΤΟΓΛΟΥ

 

Δηλώνει πως: "η φωτογραφία έχει μέλλον ως καλή και όχι ως εφαρμοσμένη τέχνη - θα της συμβεί αυτό που συνέβη στη ζωγραφικήόταν εμφανίστηκε η φωτογραφία."

Είναι φωτογράφος, πτυχιούχος του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών («Γραφικές τέχνες – Πολυμέσα» και «Παραγωγή βίντεο, οπτικοακουστικά μέσα και κινούμενα γραφικά») καθώς και καθηγητής φωτογραφίας με πολυετή εμπειρία. Μιλήσαμε μαζί του για πολλά και ενδιαφέροντα!

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ & PORTFOLIO: ΚΟΣΜΑΣ ΕΜΜΟΓΛΟΥ

 

Αφορμή για την επικοινωνία μας υπήρξε η έκθεση που πραγματοποίησε τον περασμένο Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, για το project του «Αθίγγανες Πολιτείες».

Ο Κοσμάς Εμμόγλου μάς μίλησε για την εμπειρία του μέσα από αυτήν την αναζήτηση, για τη διαφορετικότητα του σύγχρονου Ρομά αλλά και για το σεβασμό που επέδειξε στα πρόσωπα των ανθρώπων που συνάντησε

 

 

IFA GLOBAL PRESS CONFERENCE 2019

 

Για άλλη μια χρονιά πήραμε πρόγευση όσων θα δούμε στην προσεχή IFAστο Βερολίνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 11 Σεπτεμβρίου.

H φετινή συνάντηση έγινε στην Ανδαλουσία, με παρουσία 300+ δημοσιογράφων από 55+ χώρες από ολόκληρο τον κόσμο: το Photonet, όπως κάθε χρόνο, εκπροσώπησε η εκδότρια Βασική Μελετζή! Στο σχετικό άρθρο μας ανακαλύψτε ποια θα είναι τα κυρίαρχα trends στα cοnsumer electronics τους προσεχείς 12 μήνες.

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΥOUR BEST PHOTO»

Οι καλύτερες εικόνες από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Fujifilm Hellas.

Η συμμετοχή σας ήταν εντυπωσιακή: πάνω από 300 λήψεις συγκεντρώθηκαν, μέσα σε 120 μόλις ώρες, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη τη δουλειά της επιλογής!

 

 

PHOTO SUNDAY ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι καλύτερες εικόνες από τους διαγωνισμούς των παραπάνω μηνών που είχαν θέμα "Καμπύλες" και ''Ταμπέλες'' αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως το Photo Sunday είναι ένας πανελλήνιος φωτογραφικός διαγωνισμός, στον οποίο oι συμμετέχοντες πρέπει μέσα σε διάστημα 24 ωρών να εκφραστούν προσεγγίζοντας, μέσα από τη δική τους ματιά, το θέμα που τους δίνεται κάθε φορά! Tο Photonet βραβεύει το μεγάλο νικητή που επιλέγεται από τον κριτή κάθε διαγωνισμού με ένα βιβλίο - δώρο των εκδόσεών του.

 

 

WORLD PRESS PHOTO OF THE YEAR 2019

Το World Press Photo Foundation ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 62ου ετήσιου διαγωνισμού World Press Photo στο Άμστερνταμ!

Στις σελίδες του άρθρου, θα βρείτε μια επιλογή από τις καλύτερες λήψεις που διακρίθηκαν στο φετινό διαγωνισμό. Θυμίζουμε πως όλες τις λήψεις του WPP 2019 μπορείτε να τις δείτε στα πλαίσια του Αthens Photo World, στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, από τις 7 μέχρι και τις 30 Ιουνίου!

 

 

FUJIFILM X-T30

X-T30 είναι η νέα μηχανή από την Fujifilm, η οποία υπόσχεται παραπλήσια απόδοση με την Χ-Τ3, αλλά με μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα καθώς και με αρκετά χαμηλότερο κόστος.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν μια μηχανή με ρετρό στυλ για καθημερινή χρήση αλλά και για ταξίδια. Διαθέτει νέο αισθητήρα Χ-Trans CMOS 4, τεχνολογίας Back Illuminated, με ανάλυση 26.1 ΜΡ, ο οποίος είναι διαστάσεων APS-C. Πώς τα καταφέρνει στην πράξη; Αναλυτικές απαντήσεις στη δοκιμή μας!

 

 

PANASONIC LUMIX LX100 II

H LX100 II διαδέχεται την LX100 και απευθύνεται σε ενθουσιώδεις φωτογράφους και βιντεογράφους, που θέλουν να έχουν μια μηχανή πάντα μαζί τους.

Είναι εφοδιασμένη με φακό Leica DC Vario-Summilux, o οποίος έχει εστιακό μήκος αντίστοιχο με 24-75mm. Υποστηρίζει λήψη βίντεο 4Κ στα 30p αλλά και εξαγωγή στατικών εικόνων 8ΜΡ από βίντεο 4Κ. Η σχεδίασή της ακολουθεί τα ρετρό πρότυπα. Ήταν αρκετές οι επιδόσεις της ώστε να αποσπάσει μια από τις διακρίσεις των δοκιμών μας; Η απάντηση στο τεύχος που κυκλοφορεί!

 

 

Photonet 215: δικό σας με ένα κλικ!