Τα φωτογραφικά φίλτρα αποτελούν λύση σε πολλά προβλήματα που μπορεί να συναντήσουν φωτογράφοι και βιντεογράφοι, όπως οι αντανακλάσεις και η υπερβολική ποσότητα φωτός. Για το λόγο αυτό. υπάρχουν τα polarized φίλτρα, τα οποία βοηθούν στην εξάλειψη των αντανακλάσεων, και τα ND φίλτρα, τα οποία "κόβουν" φως, και επιτρέπουν διάφορες τεχνικές.

Η ποικιλία των φίλτρων είναι τεράστια και ένα πρόβλημα που συναντάται έγκειται στο ότι δύο βιδωτά φίλτρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, σε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται και τα δύο.

 

 

Τη λύση στο πρόβλημα δίνει η Sanmarc με την σειρά Hybrid Pro Filters που συνδυάζει ND και polarized φίλτρα σε ένα. 

Τα Hybrid Pro Filters διαθέτουν πολυστρωματικά και αντί-ανακλαστικά κρύσταλλα, ενσωματωμένα σε περίβλημα αλουμινίου, με στόχο την καλύτερη απόδοση των χρωμάτων και την στιβαρή κατασκευή.

 

Το κάθε φίλτρο διαθέτει τρεις διαβαθμίσεις ND: ND16, ND32, ND64 και το βασικό polarized. Υπάρχει η δυνατότητα δηλαδή επιλογής της ποσότητας του φωτός που θα "κόψει" το φίλτρο.

Τα νέα Hybrid Pro Filters θα κυκλοφορήσουν σε μεγέθη 58mm, 67mm, 77mm και 82mm, με τις τιμές να βρίσκονται στα 169, 179, 189 και 199 δολάρια αντίστοιχα και είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία στην επίσημη σελίδα της Sandmarc.

 

Ακολουθούν παραδείγματα χρήσης του φίλτρου με φωτογραφίες και βίντεο.