Στις 14 Ιουνίου 2017, στη 01:00 περίπου το πρωί, ξεσπάει στον πύργο Γκρένφελ του δυτικού Λονδίνου η φονική πυρκαγιά που έμελε να αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και άστεγους.

 

 

Ένα φλεγόμενο κτήριο ή μία πυρκαγιά μπορεί να διεγείρει την "φωτογραφική λίπιντο" και να τινάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή.

Ο φωτορεπόρτερ του Reuters Toby Melville έφτασε στο σημείο εκείνο και από τις περιγραφές του μπορούμε να δούμε όλες τις κινήσεις προκειμένου να πλησιάσει όσο πιο κοντά γινόταν στο "θέμα" του, χωρίς ωστόσο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Ο Toby είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από τις αρχές που είχαν αποκλείσει την περιοχή, και μία ενδεχόμενη κατάρρευση του κτηρίου.

 

 

Όπως διηγείται ο ίδιος: "Το τηλέφωνο χτύπησε γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα. "Τι έγινε;" ρώτησα σχεδόν μηχανικά καθώς κοιμόμουν. Άκουσα τη φωνή ενός συνεργάτη μου, ο οποίος μου τηλεφωνεί τέτοιες ώρες μόνο όταν συμβαίνει κάποιο έκτακτο γεγονός. Δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα, μου απάντησε, προκαλώντας μου ένα αίσθημα ανακούφισης. Ντύθηκα, πήρα τον εξοπλισμό μου, κάμερες, φορητούς υπολογιστές και τηλέφωνο, και μπήκα στο αυτοκίνητο.

Το σκοτάδι ήταν ακόμη πυκνό όταν πλησίαζα στο σημείο γύρω στις 04:00 το πρωί. Σοκαρίστηκα όταν είδα τον πύργο στις φλόγες. "Πρέπει να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι παγιδευμένοι", σκέφτηκα.

Ένιωθα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα, καθώς έψαχνα ένα μέρος να παρκάρω το αυτοκίνητο μου όσο πιο κοντά γινόταν για να φτάσω με τα πόδια στο φλεγόμενο κτήριο. Τράβηξα τις πρώτες μου φωτογραφίες, οι οποίες δεν ήταν και οι καλύτερες και ο συνεργάτης μου χρειάστηκε να τις επεξεργαστεί στο σπίτι του."

 

 

"Καθώς πλησίαζα στον φλεγόμενο πύργο, σκέφτηκα να κατευθυνθώ προς τα γειτονικά συγκροτήματα κατοικιών, πριν αποκλειστούν και αυτά από τις αρμόδιες αρχές. Από το μυαλό μου δεν έφευγε η σκέψη ότι αν το κτήριο καιγόταν για περίπου ένα τρίωρο, δεν θα αργούσε και να καταρρεύσει, γι' αυτό και θεώρησα ότι δεν ήταν και πολύ σοφό από μέρους μου να πλησιάσω πολύ κοντά. Έτσι, κατευθύνθηκα προς τον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Ήδη είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αυτόν, όμως την ησυχία διατάρασσαν οι ήχοι σειρήνων και μικρών εκρήξεων που γίνονταν στον Πύργο Γκρένφελ, ενώ γύρω μου υπήρχε μια βροχή από στάχτες."

 

Πηγή : CNN Greece