Η φωτογραφία της χρονιάς, μέχρι στιγμής, ανήκει αδιαμφησβήτητα στον Μπέρνι Σάντερς (Bernie Sanders), Αμερικανό πολιτικό και Γερουσιαστή, ο οποίος έγινε ένα από τα διασημότερα "meme" στην ιστορία των social media. Η παρακάτω φωτογραφία έγινε η αφορμή για τη δημιουργία χιλιάδων "memes" ανά τον κόσμο.

 

 

Ποιος είναι όμως ο φωτογράφος πίσω από την διάσημη λήψη;

Ο φωτορεπόρτερ Brendan Smialowski παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, για λογαριασμό του πρακτορείου AFP, ώστε να καλύψει την ατμόσφαιρα και τις ιδιαίτερες στιγμές της μεγάλης αυτής ημέρας. Μεταξύ των λήψεων, ο Brendan διέκρινε τον Γερουσιαστή να κάθεται μόνος του, μακριά από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, με χειμωνιάτικη ένδυση και ιατρική μάσκα. "Πρόκειται για έναν διάσημο πολιτικό, οπότε προσπαθούσα να τον παρακολουθώ, να τον έχω σε μία καλή φωτογραφία. Όταν έβγαλα την συγκεκριμένη λήψη δεν περίμενα να πάρει τόση μεγάλη διάσταση, ήταν απλά μία ωραία στιγμή." αναφέρει ο Brendan στο Rolling Stone.

"Την συγκεκριμένη στιγμή έβγαλα δύο φωτογραφίες. Θεωρούσα τη δεύτερη καλύτερη, όμως τελικά έστειλα την πρώτη, καθώς η στάση του σώματός του και η πόζα του γενικότερα ήταν καλύτερη. Ωστόσο η σύνθεση ήταν χάλια, ήταν ακατάστατη. Στο φωτορεπορτάζ όμως, η σύνθεση περνάει σε δεύτερη μοίρα. Χρειαζόμαστε πρώτα το καλό περιεχόμενο, αυτό είναι το σημαντικό.

Για την "αποκατάσταση" της αλήθειας βέβαια, ο φωτογράφος ανέφερε ότι ο Γερουσιαστής δεν καθόταν μόνος του όλη την ώρα, εκείνη τη στιγμή όμως φαινόταν πολύ άνετος. 

 

 

Όσο για τα χιλιάδες memes που έχουν δημιουργηθεί με την φωτογραφία του, ο Brendan σχολιάζει "Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι δημιουργούν στο Photoshop, βάζοντας διάφορες εικόνες σε πίνακες ζωγραφικής ή σε σκηνές από ταινίες. Είναι πραγματικό ταλέντο να ταιριάζεις τις σκιές και τους χρωματικούς τόνους και μπορεί να γίνει αρκετά αστείο."

 

 

Πατώντας εδώ μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τις πραγματικά ευφάνταστες δημιουργίες.