Το ολοκαίνουριο τεύχος του περιοδικού Photonet κυκλοφόρησε και περιέχει τις νικήτριες φωτογραφίες του διαγωνισμού Photo Manipulations αλλά και τις καλύτερες φωτογραφίες του τελευταίου Photowalk

Εκτός αυτού όμως, οι σελίδες του νέου τεύχους όπως κάθε μήνα κερδίζουν το ενδιαφέρον κάθε ερασιτέχνη και επαγγελματία φωτογράφου. Πλούσια φωτογραφική θεματολογία και όλα τα νέα γύρω από το imaging! Βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ! Μην το χάσετε!

Παρακάτω θα ξεφυλλίσουμε ψηφιακά τα πιο σημαντικά σαλόνια του νέου τεύχους, ξεκινώντας από τα δύο των διαγωνισμών!

 

PHOTO MANIPULATIONS

Για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, που διοργανώθηκε, όπως πάντα, σε συνεργασία με το Photo Contest, σας ζητήσαμε να αφήσετε τη φαντασία σας πραγματικά ελεύθερη!

Παρότι τo θέμα ήταν εντελώς διαφορετικό και πολύ ιδιαίτερο συγκριτικά με οτιδήποτε σάς έχουμε προτείνει στο παρελθόν, τα καταφέρατε με το παραπάνω: δημοσιεύουμε τις καλύτερες εικόνες σας!

 

3o PHOTOWALK ΑΠΟ ΤΟ PHOTO CONTEST!

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η τρίτη φωτοβόλτα του www.photocontest.gr, η οποία κατέληξε στο χώρο που φιλοξενήθηκε το 5ο Photonet Special Day.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και μετά το κάλεσμα συμμετοχής από τη μεγαλύτερη ελληνική φωτογραφική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τις 40 διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού! Στο άρθρο μας φιλοξενούνται οι καλύτερες λήψεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκειά του 3ου Photowalk.

 

1η ΓΝΩΡΙΜΙΑ: CANON EOS R

EOS R είναι η νέα full frame mirrorless μηχανή από την Canon!

Σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου συστήματος, με στόχο τη μέγιστη οπτική απόδοση, βασιζόμενο στη νέα μοντούρα RF, η οποία έχει διάμετρο 54mm. Διαβάστε ποια είναι τα πρώτα μας συμπεράσματα!

 

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σίγουρα κατά καιρούς θα έχετε δει σε post, στα social media κυρίως, αλλά και σε άρθρα στο Ιnternet, κάποια φωτογραφία όχι τόσο «φυσιολογική» χρωματικά.

Αρκετά σουρεαλιστική στην εμφάνιση, δίνει την εντύπωση ότι είναι από άλλο κόσμο, λίγο πιο «ονειρικό». Αυτή λοιπόν είναι μία υπέρυθρη φωτογραφία: στο αναλυτικό μας άρθρο θα μάθετε τα πάντα γι' αυτή αλλά και για το πώς θα κάνετε τις δικές σας λήψεις στο συγκεκριμένο είδος.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ PIRELLI 2019

Μία φωτογραφική αφήγηση των φιλοδοξιών τεσσάρων γυναικών και η αποφασιστικότητά τους να πετύχουν τους στόχους τους, με την κάθε μία να κυνηγά τα δικά της όνειρα και πάθη. Αυτό είναι το “Dreaming”, του 46ου Pirelli Calendar, που δημιούργησε ο Albert Watson, διαδεχόμενος τον Tim Walker.

Για τις ανάγκες της φωτογράφησης, ο εμπνευσμένος δημιουργός βρέθηκε με όλο το επιτελείο του στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2018. Οι φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, σε cimenascope format 16:9, είναι φανερά επηρεασμένες από το πάθος του για τον κινηματογράφο. Μάθετε τι αποκαλύπτει σχετικά στη συνέντευξη που δημοσιεύουμε.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΡΑΪ: «Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

Ο Άγγελος Μπαράι είναι ένας από τους πιο νέους ανερχόμενους φωτορεπόρτερ στη χώρα μας.

Προέρχεται από μια οικογένεια μεταναστών από την Αλβανία. Είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε μαζί του και να δούμε πώς αποτυπώνει τον κόσμο μέσα από τη δική του φωτογραφική ματιά

Δείτε το Photowalk του Άγγελου Μπαράι στο κανάλι μας στο YouTube ή παρακάτω:

 

PHOTO SUNDAY: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ OKTΩΒΡΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Από το τεύχος αυτό και σε κάθε νέο τεύχος μας, θα δημοσιεύουμε τις καλύτερες εικόνες κάθε διαγωνισμού!

Το Photo Sunday πραγματοποιείται μία φορά το μήνα τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 60 διοργανώσεις σε αριθμό. Σε αυτό συμμετέχουν φωτογραφικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες μοιράζονται και την ευθύνη της συνδιοργάνωσής του. Δείτε τους νικητές αλλά και τις καλύτερες εικόνες που επιλέχτηκαν από το Photonet για δύο από τις τελευταίες υλοποιήσεις του!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Η ΦΕΜ διαθέτει μακρά ιστορία ύπαρξης αλλά και συνεπούς δράσης!

Γνωρίζουμε το σήμερα και το αύριο των δραστηριοτήτων των μελών της μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε η Νάγια Βακλατζή (Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.). Παράλληλα βλέπουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες τους!

 

10ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ»

Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχε και ο Μενέλαος Μελετζής.

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από το διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου, με τίτλο «Ταξιδεύοντας», στο σχετικό αφιέρωμα που ετοιμάσαμε!

 

HUAWEI Mate 20 Pro

Το Huawei Mate 20 Pro αποτελεί την καλύτερη συσκευή της εταιρίας και για κάποιους την καλύτερη Android συσκευή που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Πρόκειται για ένα smartphone που θα αγαπήσει ο κάθε mobile gamer, ο κάθε tech enthusiast αλλά και ο κάθε λάτρης της mobile φωτογραφίας. Πώς όμως ανταγωνίζεται τόσο το μικρό του αδερφό (Huawei P20 Pro) όσο και τις ναυαρχίδες του ανταγωνισμού (βλέπε iPhone Xs, Galaxy S9+, Galaxy Note 9 κ.λπ.). Διαβάστε την πλήρη δοκιμή μας!