Μπορεί το 2020 να ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές για ταξίδια, το βραβείο Travel Photographer of the Year (TPOTY) όμως συγκέντρωσε για άλλη μία χρονιά πολλές και εξαιρετικές συμμετοχές. Παραπάνω από 25.000 συμμετοχές από 147 διαφορετικές χώρες, με ποικιλία στη θεματολογία - από πανέμορφα πολύχρωμα τοπία και υποβρύχια όντα, στις "σκοτεινές" λήψεις της φρίκης του πολέμου.

Ο διαγωνισμός έχει κατηγορίες με σειρά φωτογραφιών ή σκέτες - μονοθεματικές εικόνες, με την κορυφαία διάκριση να απονέμεται στον φωτογράφο με την καλύτερη σειρά φωτογραφιών. Νικητής για το "υψηλόβαθμο" βραβείο του 2020, ο Ρώσος φωτογράφος Vladimir Alekseev’s, ο οποίος παρουσίασε μία μίξη από εντυπωσιακές εικόνες τοπίων, άγριας ζωής και ανθρώπων. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα "υποβραβεία" Young Travel Photographer of the Year, τα οποία αφορούν φωτογράφους ηλικιών από 11(!) έως 18 ετών.

Ας δούμε ξεχωριστά την δουλειά του κάθε νικητή των φετινών βραβείων. Μπορείτε επίσης να δείτε όλους τους νικητές πατώντας εδώ.

 

Vladimir Alekseev’s, στην γενική κατηγορία

 

Alessandro Carboni, στην κατηγορία Landscapes & Earth Elements

 

Marco Steiner, στην κατηγορία Nature, Sealife, Wildlife

 

Mouneb Taim, στην κατηγορία People of the World

 

Jordi Cohen, στην κατηγορία Travel Folio

 

 

Indigo Larmour 12 ετών, στην κατηγορία Young Travel Photographer of the Year

 

 

Ben Skaar 17 ετών, στην κατηγορία Young Travel Photographer of the Year, ηλικιών από 15 έως 18 ετών

 

Miguel Sánchez García 11 ετών, στην κατηγορία Young Travel Photographer of the Year, ηλικιών 14 ετών και κάτω