Είναι γνωστό ότι η φαντασία πολλών καλλιτεχνών και φωτογράφων είναι πραγματικά ατελείωτη, καθώς "εμφανίζουν" συνεχώς νέες δημιουργίες που μερικοί από εμάς σίγουρα δεν θα σκεφτόμασταν.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η ρωσικής καταγωγής Helga Stentzelvisual artist και φωτογράφος, η οποία χρησιμοποιεί καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού για να δημιουργήσει ιδιαίτερες ψευδαισθήσεις.

 

 

Η συγκεκριμένη σειρά ψευδαισθήσεων ονομάζεται "σουρεαλισμός στο σπίτι" (Household surrealism) και η ιδέα προήλθε από την παιδική ηλικία της Helga, όταν έβλεπε διάφορα πράγματα μέσα και γύρω από το σπίτι της γιαγιάς της στη Σιβηρία.

Ρούχα, πετσέτες, λαχανικά, ψωμί, γλυκά και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε μεταμορφώνονται και σχηματίζουν πολύχρωμες εικόνες που θυμίζουν ζώα, ανθρώπινες κατασκευές και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας.

 

 

"Έχω ένα σημειωματάριο στο οποίο γράφω και σχεδιάζω όλες τις ιδέες που μου έρχονται στο μυαλό." αναφέρει η Helga. "Είναι σαν ένας μικρός θησαυρός. Κάποιες ιδέες διαμορφώνονται πολύ γρήγορα, κάποιες άλλες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να "ωριμάσουν".

 

 

Περισσότερη δουλειά της Helga Stentzel μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της και στα προφίλ της στο Facebook, στο Instagram και στο Pinterest.

Πηγή: PetaPixel