Το Reuters σε μια κίνηση του να τιμήσει τον Γιάννη Μπεχράκη ανακοινώνει πως το πρόγραμμα Reuters Photojournalism Grants θα μετονομαστεί σε Yannis Behrakis Photojournalism Grants.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε νωρίς, πριν από περίπου έξι μήνες, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν επικεφαλής του πρακτορείου Reuters σε Ελλάδα και Κύπρο και βραβευμένος με Pulitzer.

 Η ανακοίνωση της μετονομασίας του έγινε στο διεθνές φεστιβάλ Visa pour l'Image, που πραγματοποιείται στο Perpignan της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιχορήγησης σε φωτογράφους που ξεκίνησε το 2017.

 

 

Πίο συγκεκριμένα προσφέρει 10 επιχορηγήσεις ύψους 8.000$ σε 10 φωτορεπόρτερ και φοιτητές για να βρουν ένα θέμα και να το αναπτύξουν, κατευθυνόμενοι από τους επαγγελματίες του Reuters.

 

Τα κριτήρια που πρέπει να τηρούν οι αιτούντες είναι τα εξής:

  • Να είναι μεταξύ των ηλικιών 18-35 ετών
  • Πρέπει να υποβάλουν ένα portofolio 30-40 φωτογραφιών μαζί με το θέμα τού project και το βιογραφικό τους
  • Το έργο μπορεί να είναι ήδη σε εξέλιξη ή να πρόκειται για μια ιδέα
  • Το έργο να επικεντρώνεται σε ένα θέμα, μια κοινότητα ή μια τοποθεσία σε κοντινή απόσταση και να μπορεί να ολοκληρωθεί από λίγες βδομάδες μέχρι λίγους μήνες

 

Περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι 9 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019 και η περίοδος χορήγησης 1 Ιανουαρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι αιτήσεις θα αποσταλούν μέσω συνδέσμου στο Dropbox στο: ReutersPhotoGrant@tr.com. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.