Ανακοίνωση για την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Documento Μάριου-Ραφαήλ Μπίκου που κάλυπτε διαμαρτυρία στα Προπύλαια, εξέδωσε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων με την οποία σχολιάζει την στάση της αστυνομίας και βάλλεται κατά της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) για "την χλιαρή στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης". 

Παράλληλα, το περιστατικό της σύλληψης του φωτορεπόρτερ δημοσίευσε και το Παγκόσμιο Δίκτυο για την Ελευθερία του Τύπου στο Twitter, καλώντας την Ελληνική Αστυνομία "να σταματήσει την αυθαίρετη κράτηση δημοσιογράφων".

 

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΕΔ:


Τελικά το …καταφύγιο για τους δημοσιογράφους στις δημόσιες συναθροίσεις/διαδηλώσεις που καθιερώνει η εγκύκλιος της αστυνομίας, αποδεικνύεται ότι είναι η ΓΑΔΑ όπου θα οδηγούνται με περιπολικό ή κλούβα(!!!…) δια τα περαιτέρω.

Μετά την…. απόλυτη κατανόηση που έδειξε το δίδυμο Αντωνιάδου- Καπάκου (δια της εκπροσώπου του) και της πλειοψηφίας των 6 προθύμων της πλειοψηφίας του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ με τις «διαβεβαιώσεις» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης, άρχισαν τα όργανα το …έργο τους.

Δημοσιογράφος/φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» ήταν το δεύτερο κρούσμα μέσα στις τελευταίες μέρες που οδηγήθηκε για ΔΗΘΕΝ εξακρίβωση στοιχείων επειδή έκανε την δουλειά του.

Με λίγα λόγια όποιος κάνει ρεπορτάζ θα συλλαμβάνεται για να προσέχει τι θα γράψει και αρχισυντάκτης θα είναι ο ΓΑΔΑρχης ή αν έχει φορτωμένο ωράριο ο ταξίαρχος υπηρεσίας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ορθώς στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε (ομολογουμένως με τα ανακλαστικά παλαιού ΠΑΣΟΚ, όπου ενηλικιώθηκε πριν μετακομίσει ) καταγγέλλοντας ότι «Το «εθνικό» σχέδιο διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, δηλαδή της πάταξης των ατομικών ελευθεριών και της Δημοκρατίας, ξεκίνησε..»

Μήπως όμως καλύτερα να ρωτήσει τον ΓΓ της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ που είναι δικός του, για την χλιαρή στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΄Ενωσης με το πακέτο Χρυσοχοίδη και το κοινό μέτωπο με ακρaία συντηρητικά στοιχεία στην Ένωση;

H ΚΕΔ τα κατήγγειλε όλα αυτά από την πρώτη στιγμή αλλά οι κυβερνητικές ( και με την προηγούμενη κυβέρνηση ) πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ συνεχίζουν να βάζουν πλάτη σε αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν δικαιώματα και ελευθερίες, καταργούν την ελευθερία της έκφρασης, κουρελιάζουν αδιαπραγμάτευτες συνταγματικές πρόνοιες και κάνουν μπλόκο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Ήδη, στο βωμό της πανδημίας φρόντισαν από το πρώτο κιόλας κύμα να ακυρώσουν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες για να μην χαλάει η σκηνοθεσία Χαρδαλιά στις ανακοινώσεις των 6 και έτσι οι δημοσιογράφοι κυκλοφορούν ΜΟΝΟ κατόπιν αδείας!!…

Οι συνεντεύξεις γίνονται (όταν γίνονται) δια αλληλογραφίας με απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποβάλλονται από πριν για να πάρουν έγκριση!… Πρόκειται για προληπτική λογοκρισία χωρίς υπεκφυγές για να μην υπάρξει…. έξαρση της πανδημίας!!..

Σκέψου τι έχει να γίνει σε ΟΛΑ με την μετάλλαξη….

03/02/2021

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

Πηγή: www.rosa.gr