Η Apple ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης τα νέα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα "κορυφαία" Pro και Pro Max, βασική διαφορά των οποίων είναι το μέγεθος της οθόνης. Το iPhone 11 Pro διαθέτει οθόνη 5.8", ενώ το 11 Pro Max διαθέτει οθόνη 6.5".

Και τα δύο εξοπλίζονται με τη νέα Super Retina XDR OLED οθόνη, με βελτιωμένο Dynamic Range, αντίθεση 2.000.000/1 και 1.200 nits φωτεινότητα.

 

 

Τα νέα smartphone της Apple εξοπλίζονται για πρώτη φορά με σύστημα τριών καμερών. Η κάθε μία από αυτές διαθέτει 12 megapixels, ενώ μοιράζονται διαφορετικές λειτουργίες. Ο φακός της κύριας κάμερας είναι στα 26mm με f/1.8, αποτελείται από 6 οπτικά στοιχεία και διαθέτει σταθεροποιητή εικόνας. Ο φακός της υπέρ-ευρυγώνιας κάμερας είναι στα 13mm με f/2.4, αποτελείται από 5 οπτικά στοιχεία και προσφέρει γωνία λήψης 120 μοιρών. Τέλος, ο πιο "τηλεφακός" είναι στα 52mm με f/2, αποτελείται από 6 οπτικά στοιχεία και διαθέτει σταθεροποίηση εικόνας.

 

 

Τα νέα iPhone διαθέτουν εξελιγμένο "Night Mode", το οποίο επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με την "συρραφή" (ένωση) πολλαπλών καρέ, με σκοπό την αποτύπωση τόσο των σκιών όσο και των μεγαλύτερων λεπτομερειών στη φωτογραφία, ενώ βοηθάει και στη μείωση των κουνημένων λήψεων λόγω έλλειψης φωτός.

 

 

Σημαντική είναι επίσης και η λειτουργία "Deep Fusion", κατά την οποία το κινητό καταγράφει αρχικά 4 λήψεις, μία μακράς έκθεσης και μετά άλλες 4. Τα 9 συνολικά καρέ ενώνονται μέσω προηγμένου λογισμικού, με σκοπό την αποτύπωση φωτογραφιών με μεγάλη λεπτομέρεια και ελάχιστο θόρυβο.

Το "Deep Fusion" ωστόσο δεν θα υπάρχει ακόμα στα νέα iPhone 11 και 11 Pro, αφού θα γίνει διαθέσιμο μέσω ενημέρωσης του κινητού.

 

 

Στα του βίντεο, όλες οι κάμερες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο ανάλυσης 4K στα 60fps και 1080p για slow motion, ενώ υπάρχει η δυνατότητα λήψης βίντεο με διαφορετικές κάμερες την ίδια στιγμή, μέσω της εφαρμογής Filmic Pro. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να "περνάει" από την μία κάμερα στην άλλη, για παράδειγμα, από την βασική σε τηλεφακό και το αντίστροφο. Το σύστημα αυτό μπορεί επίσης να δουλέψει και με τη χρήση της μπροστινής κάμερας, σε περιπτώσεις βιντεοσυνομιλιών.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το αν η βασική εφαρμογή της κάμερας των νέων smartphone θα διαθέτει την ίδια δυνατότητα με το Filmic Pro.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, τα νέα iPhone εξοπλίζονται με τον νέο επεξεργαστή Α13 bionic, μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα διαρκεί 4 ώρες παραπάνω σε σχέση με το iPhone XS, βελτιωμένο Face ID το οποίο θα λειτουργεί με μεγαλύτερες γωνίες λήψης, καθώς και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με φορτιστή 18W. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα δύο smartphone διαθέτουν τα καλύτερα κρύσταλλα από θέμα αντοχής, που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone, στην οθόνη και στο πίσω μέρος των συσκευών, καθώς και το ότι είναι αδιάβροχα έως και 4 μέτρα βάθος.

 

 

Θα διατίθενται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: Midnight Green, Space Grey, Silver και Gold.

 

Η κυκλοφορία τους θα αρχίσει στις Η.Π.Α από τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένονται από τις 27 Σεπτεμβρίου.

 

Οι τιμές για το iPhone 11 Pro αναμένεται να είναι οι εξής:

  • iPhone 11 Pro 64GB: 1229€
  • iPhone 11 Pro 256GB: 1429€
  • iPhone 11 Pro 512GB: 1679€

Οι τιμές για το iPhone 11 Pro Max αναμένεται να είναι οι εξής:

  • iPhone 11 Pro Max 64GB: 1329€
  • iPhone 11 Pro Max 256GB: 1539€
  • iPhone 11 Pro Max 512GB: 1789€

 

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης των iPhone 11 Pro και Pro Max από το επίσημο κανάλι της Apple στο YouTube.