Πρόκειται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό EISA Maestro 2015, όπου οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν με πλούσια δώρα και οι φωτογράφοι θα δημοσιευτούν με τα portfolios τους από δεκάδες φωτογραφικά περιοδικά παγκοσμίως!

 

Ο διαγωνισμός

Στην 8η εκδοχή του, ο φωτογραφικός διαγωνισμός της EISA έχει επιλέξει ως φετινό θέμα την Οικογένεια! Η πρώτη φάση τού διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 1η Μαΐου 2015 (τελευταία μέρα πραλαβής εικόνων)

 

Δήλωση συμμετοχής

Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή, αποτελούμενη από 5-8 εικόνες, αποκλειστικά σε ψηφιακά αρχεία (ακόμα κι αν σκανάρετε από φιλμ) ανάλυσης 300dpi και μεγέθους 21x28cm. Οι λήψεις δεν είναι απαραίτητο να απαρτίζουν μια ενιαία θεματική ενότητα. Μπορείτε να στείλετε τη συμμετοχή σας, με ένα email στο eisa@photocontest.gr. Μην ξεχάσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας: όνομα – διεύθυνση – email – τηλέφωνο.

 

Πληροφορίες

Όπως κάθε χρόνο. θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο. Ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για συμμετοχή τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους. Κάθε φωτογράφος οφείλει να στείλει πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού και το κάθε περιοδικό – μέλος της EISA δεν φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright προκληθούν με ευθύνη των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν θα μελετηθούν από την κριτική επιτροπή του περιοδικού Photonet και κατόπιν θα γίνει η επιλογή των 3 νικητών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού.

Κατόπιν θα περάσουμε στη διεθνή φάση του διαγωνισμού: κατά τη διάρκεια του EISA General Meeting 2015, που θα διεξαχθεί στη Φλωρεντία μεταξύ 25-28 Ιουνίου, οι επικεφαλής των 17 φωτογραφικών περιοδικών – μελών της ΕISA θα προσκομίσουν τις εικόνες των εθνικών νικητών της κάθε χώρας και κατόπιν θα επιλεγούν οι 3 τελικοί νικητές! Οι εικόνες τους θα παρουσιαστούν σε ειδικά σχετικά αφιερώματα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στα τεύχη Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου όλων των φωτογραφικών περιοδικών της EISA, σε 17 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Προβολή

Άρα, ο Έλληνας μεγάλος νικητής αυτόματα, εφόσον μπει στην τριάδα των διεθνών νικητών, εξασφαλίζει τη δημοσίευση του portfolio του, πέρα από το Photonet, στα κορυφαία φωτογραφικά περιοδικά των παρακάτω 16 χωρών (αλφαβητικά): Αγγλία (Amateur Photographer), Αυστρία (Fotoobjektiv), Bέλγιο (Shoot), Γαλλία (Chasseur d'Images), Γερμανία (FotoMagazin), Δανία (Zoom), Ισπανία (Super Foto Digital), Ιταλία (Tutti Fotografi), Noρβηγία (Fotografi), Ολλανδία (Focus), Oυγγαρία (FotoVideo), Πολωνία (Foto-Kurier), Ρωσία (Foto & Video), Σουηδία (Foto), Τσεχία (Foto Video), Φινλανδία (Kamera-Lehti).

 

Οι διεθνείς νικητές κερδίζουν τα εξής βραβεία

1ο Βραβείο: Το έπαθλο EΙSA Maestro 2014 και 1500€ μετρητά
2ο Βραβείο: Το έπαθλο EΙSA Maestro 2014 και 1000€ μετρητά 
3ο Βραβείο: Το έπαθλο EΙSA Maestro 2014 και 750€ μετρητά

 

Οι Έλληνες νικητές κερδίζουν τα παρακάτω

1ο Βραβείο: Βιβλία και συνδρομές στα περιοδικά της Νexus Publications A.E., συνολικής αξίας 250€ 
2ο Βραβείο: Βιβλία της Νexus Publications A.E., συνολικής αξίας 150€ 
3ο Βραβείο: Βιβλία της Νexus Publications A.E., συνολικής αξίας 100€

 

Εκτός από τα παραπάνω, οι τρεις διεθνείς νικητές των βραβείων θα προσκληθούν στη φετινή βραδιά απονομής των Βραβείων EISA, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της IFA 2015.

Περιμένοντας τις συμμετοχές σας, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες!