Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν αν μη τι άλλο πόλο έλξης για χιλιάδες φωτογράφους ανά τον κόσμο και οι φωτογραφικές εταιρείες δεν τους αφήνουν αβοήθητους.

Η Nikon και η Canon συγκέντρωσαν στη Νότια Κορέα 60 επίσημουν αντιπροσώπους η καθεμία και πραγματικά μεγάλο αριθμό εξοπλισμού, ώστε να παρέχουν στους φωτογράφους όχι μόνο μηχανές και φακούς, αλλά και τους απαραίτητους ελέγχους όπως καθαρισμό, καλιμπράρισμα κλπ.

 

Το οπλοστάσιο της Canon

 

H Canon αναφέρει ότι έχει διαθέσιμα 1.359 φωτογραφικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 205 καμερών και 520 φακών. Οι 100 από αυτές της μηχανές είναι 1D X Mark II, με κόστος ~4.500 ευρώ η μία. (~450.000 ευρώ σύνολο για μόνο αυτό το μοντέλο!)

 

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν στη διάθεση τους 700 ανταλλακτικά με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των φωτογράφων.

 

Το οπλοστάσιο της Nikon

 

Η αποθήκη της Nikon περιλαμβάνει τις τελευταίες ναυαρχίδες D5 και D850 και μεγάλη γκάμα από σταθερούς και ζουμ φακούς. Το DPRerview αναφέρει ότι παρ' όλο που ο ακριβής αριθμός των μηχανών και των φακών δεν είναι γνωστός, "η αξία τους αγγίζει την τιμή μερικών εκατοντάδων πολυτελών αυτοκινήτων." Αν ένα από τα αυτοκίνητα κοστίζουν 32.000 ευρώ, τότε τα 400 αυτοκίνητα αξίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, μερικά εκατομμύρια ευρώ..

 

Να υπενθυμίσουμε ότι στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαν πραγματοποιηθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο είχαν γίνει κλοπές στις αποθήκες και των δύο εταιρειών.

 

Πηγή: Petapixel