Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Athens Photo World, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει τα δύο βραβεία φωτορεπορτάζ: το βραβείο Athens Photo Award (APWA) ύψους 5.000€ και το διεθνές βραβείο Yannis Behrakis (YBIPA) ύψους 15.000€.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της περσινής χρονιάς, το Athens Photo World κατάφερε να φέρει εις πέρας τους διαγωνισμούς του 2020 και να αναδείξει φωτογραφικές δουλειές που αφορούσαν παγκόσμια γεγονότα. 

 

Fabio Bucciarelli


Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τις επιτροπές σε φωτογραφικές δουλειές αναφερόμενες στην πανδημία του Covid-19 με τον Fabio Bucciarelli να φωτογραφίζει για τους New York Times το Μπέργκαμο, την καρδιά της επιδημίας στην Ιταλία και τον Δημήτρη Μιχαλάκη να αποτυπώνει την ένταση των ΜΕΘ και την ερημιά των δρόμων της Αθήνας.

 

Δημήτρης Μιχαλάκης

 

Δημήτρης Μιχαλάκης

 

Στο ΥΒΙΡΑ μπορούν να συμμετάσχουν φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, με φωτογραφικές δουλειές 24 φωτογραφιών και στο APWA μπορούν να συμμετάσχουν φωτογράφοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ή και την Κύπρο (ανεξαρτήτως εθνικότητας ή άλλων κριτηρίων) με φωτογραφικές δουλειές 12 φωτογραφιών.

Κριτές για τα φετινά βραβεία είναι οι Steve Crisp, Kelly Grant ,Jerome Delay και Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη για το ΥΒΙΡΑ και οι Γιώργος Καραχάλης, Συμέλα Παντζαρτζή και Νατάσσα Μαρκίδου για το APWA.

 

Fabio Bucciarelli

 

Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει από τις 31/12/2020 και λήγουν στις 18/04/2021 και η ανακοίνωση των φιναλίστ θα γίνει στις 20 Μαΐου 2021. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Μαΐου 2021 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν.

 

Δημήτρης Μιχαλάκης

 

Δυνατότητα υποβολής συμμετοχής και λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές, τους όρους και τις προϋποθέσεις των διαγωνισμών θα βρείτε στα παρακάτω links:

https://contests.picter.com/yannis-behrakis-international-photojournalism-award-2021

https://contests.picter.com/athens-photo-world-award-2021

 

Μπορείτε να δείτε τους νικητές και τους φιναλίστ του 2020 παρακάτω:

https://www.apw.gr/yannis–behrakis–award-2020/

https://www.apw.gr/apw–award-2020/

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Fabio Bucciarelli