Μπορεί τα iPhone 11 Pro και Pro Max να τράβηξαν, δικαίως, την προσοχή στην παρουσίαση της Apple, ωστόσο το μικρό τους αδερφάκι χρήζει επίσης μεγάλης προσοχής. Το νέο iPhone 11, διάδοχος του iPhone XR, αποτελεί μία φθηνότερη λύση, με δυνατά χαρακτηριστικά.

 

 

Στο iPhone 11 συναντάμε την ίδια οθόνη Liquid Retina LCD 6.1 ιντσών, που υπήρχε και στο XR, ενώ ενσωματώνεται ο νέος επεξεργαστής της Apple, A13 Bionic, ο οποίος υπάρχει και στα 11 Pro και Pro Max.

Η μεγάλη αναβάθμιση όμως έγινε στην κάμερα. Το νέο iPhone 11 διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας 12 megapixels η κάθε μία. Ο φακός τής βασικής κάμερας είναι στα 26mm με f/1.8, αποτελείται από 6 οπτικά στοιχεία και διαθέτει σταθεροποιητή εικόνας, ενώ η υπερ-ευρυγώνια κάμερα είναι στα 13mm με f/2,.4, αποτελείται από 5 οπτικά στοιχεία και προσφέρει γωνία λήψης στις 120 μοίρες.

 

 

Στο iPhone 11 υπάρχει το Night Mode, που είδαμε και στα iPhone 11 Pro και Pro Max, ενώ τα διάφορα συστήματα στην εφαρμογή της κάμερας, όπως το Portrait Mode και το Smart HDR, είναι βελτιωμένα χάρις στον νέο επεξεργαστή. Επίσης, υπάρχει σύστημα αυτόματου εντοπισμού τού αντικειμένου της φωτογραφίας, ώστε να γίνονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

Στα του βίντεο, υποστηρίζεται ανάλυση έως 4K στα 60fps με "extended dynamic range" καταγράφοντας καρέ και από τις δύο κάμερες, το οποίο υπόσχεται την καλύτερη ποιότητα βίντεο σε smartphone, σύμφωνα πάντα με την Apple.

Η μπροστινή κάμερα διαθέτει 12megapixels, καταγράφει βίντεο ανάλυσης 4Κ στα 60fps και 1080p στα 120fps, ενώ ενσωματώνει σύστημα slow motion, το "slofie", όπως το ονομάζει η Apple.

 

 

Το iPhone 11 διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία από το προηγούμενο μοντέλο, καθώς διαρκεί μία ώρα παραπάνω, η κατασκευή του είναι από αλουμίνιο και γυαλί και είναι αδιάβροχο έως τα 2 μέτρα και μέχρι 30 λεπτά.

Το νέο iPhone 11 θα διατίθεται σε 6 διαφορετικά χρώματα: άσπρο, μαύρο, πράσινο, κίτρινο, μωβ και Project Red. Ημερομηνία διάθεσης της συσκευής 20 Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α και 27 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

 

 

Οι τιμές για το iPhone 11 αναμένεται να είναι οι εξής:

  • iPhone 11 64GB: 869€
  • iPhone 11 128GB: 929€
  • iPhone 11 256GB: 1059€

 

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης του νέου iPhone 11 από το επίσημο κανάλι της Apple στο YouTube.