Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Παρότι το θέμα του διαγωνισμού One Color ήταν αρκετά εξειδικευμένο, λειτούργησε ως μια επιτυχημένη δημιουργική πρόκληση κι έτσι 772 λήψεις κατατέθηκαν για αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. 

 

Ο χορηγός

Χορηγός στον διαγωνισμό αυτόν ήταν η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το οποίο στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού, καθώς και του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς υπό τη χορηγία τής Nexus Publications, οι νικητές δημοσιεύονται πρώτα στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 211 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω ακολουθούν οι εν λόγο νικητές καθώς και μερικές ακόμη φωτογραφίες που ξεχώρισαν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται πάντα συνοδευόμενες με το όνομα του εκάστοτε δημιουργού και μία σύντομη κριτική από τους συντάκτες και την κριτική επιτροπή.

Ρίξτε μια ματιά στις υπόλοιπες φωτογραφίες των χρηστών πατώντας στα ονόματά τους που βρίσκονται κάτω από τις φωτογραφίες και μην ξεχάσετε να τους ακολουθήσετε για να βλέπετε περισσότερες εικόνες τους.  

 

1ος νικητής: John Ioannidis

την πρώτη θέση έχουμε ένα ατμοσφαιρικά αποτυπωμένο λιβάδι με λεβάντες, όπου κυριαρχούν οι μοβ αποχρώσεις. Ο φωτογράφος έχει εκμεταλλευτεί πολύ σωστά την προοπτική που σχηματίζουν οι νοητές γραμμές που διαχωρίζουν τις λεβάντες, κατευθύνοντας το μάτι στο κέντρο τού κάδρου όπου βρίσκεται το βασικό θέμα. Η χαμηλή γωνία είναι αυτή που προσδίδει βάθος στην εικόνα, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία μέσα στο κάδρο." 

 

2ος νικητής: Babis Beslemes

"Στη δεύτερη θέση έχουμε ακόμη μία αφαιρετική εικόνα, στην οποία αυτή τη φορά κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα. Η λήψη χαρακτηρίζεται από «αυστηρότητα» η οποία πηγάζει τόσο από τη γεωμετρικότητα του κάδρου όσο και από τη φόρμα της σκιάς.
Τέλος, η συμμετρία που προκύπτει από τη θέση των παραθύρων δίνει τη δική της πινελιά στο κάδρο."

 

3ος νικητής: Vasso Antonouli

"Στην τρίτη θέση έχουμε μία «γκρίζα» φωτογραφία, με μία ομάδα από φλαμίνγκο τα οποία έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τον περιβάλλοντα χώρο της εικόνας. Η αντανάκλαση που προκύπτει από την επιφάνεια του νερού προσδίδει μία ενδιαφέρουσα συμμετρία, ενώ το ροζ χρώμα είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μία πολύ πετυχημένη λήψη."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχωρίσαμε από τον διαγωνισμό!

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Νάσια Λάζου

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Denia Kokoroskou

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Dim Pol

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Ioanna Kofina

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Manos Tzavaras

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Theotokis Flemotomos

 

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στους ενεργούς διαγωνισμούς! Τρέχουν δύο άκρως καλοκαιρινά θέματα. Καλές διακοπές και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με αισιοδοξία και αλληλεγγύη.