Τα Royal Museums Greenwich, ανακοίνωσαν τις 25 καλύτερες φωτογραφίες αστρονομίας που επέλεξε το κοινό για το 2020. Ο ετήσιος διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το BBC Sky, για τις καλύτερες φωτογραφίες αστρονομίας, με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει το ποσό των 14.000 δολαρίων! 

Φετινός νικητής στις επιλογές του κοινού είναι ο Bryony Richards με την παρακάτω λήψη στην σπηλιά των Άγριων Αλόγων (The Cave of the Wild Horses), ένα μέρος ιδανικό και διάσημο για τους αστροφωτογράφους.

 

 

Όπως αναφέρει ο φωτογράφος "αυτή η φωτογραφία είναι μια από τις πιο περίπλοκες που έχω τραβήξει ποτέ λόγω της θέσης του σπηλαίου και του αριθμού των εικόνων προσκηνίου που τραβήχτηκαν. Το σπήλαιο προσεγγίζεται μετά από μια μακρά πεζοπορία στην έρημο πάνω από τα οροπέδια από ψαμμίτη. Φτάνοντας στο σπήλαιο, αποφάσισα ότι ήθελα να τραβήξω ένα μεγάλο πανόραμα για να διατηρήσω την αίσθηση ότι κοιτάζω έξω τον ουρανό από τη σπηλιά. Επέλεξα φακό 50mm για να καταγράψω τις λεπτομέρειες από τους τοίχους του σπηλαίου, συμπεριλαμβανομένων των πετρογλυφικών στα αριστερά της εικόνας. "

 

Ας δούμε και τις υπόλοιπες, εντυπωσιακότατες φωτογραφίες, που επιλέχθηκαν από το κοινό, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τις λήψεις μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού. 

 

Linh Nguyen

 

Qiqige (Nina) Zhao

 

Kristina Makeeva

 

Andreas Ettl

 

Kirsty Paton

 

Wang Zheng

 

Evan McKay

 

Juan-Carlos Munoz-Mateos

 

Julie Hill

 

Mathew Browne

 

Rob Mogford

 

Paul Andrew

 

Gerald Rhemann

 

Tian Li

 

Mohammad Sadegh Hayati

 

Jennifer Rogers

 

Thomas Kast

 

Stefan Liebermann

 

Elena Pakhalyuk

 

Connor Matherne

 

Winslow Barnwood

 

Yulin Xing

 

Martin Pugh

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αστροφωτογραφία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Θεμελή, αστροφωτογράφου και Canon photographer, στο κανάλι του Photocontest στο YouTube.

 

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Evan McKay