Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα, η επιλογή της πρώτης φωτογραφικής μηχανής για κάποιον που θέλει να μπει στον χώρο της φωτογραφίας είναι δύσκολη απόφαση. Η αγορά προσφέρει πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές, η ποικιλία των μοντέλων είναι μεγάλη και σίγουρα βομβαρδιζόμαστε με ορολογίες που ακούμε για πρώτη φορά.

Να πάρω μία "κλασσική" DSLR; Να πάω σε mirrorless που έχουν νέες τεχνολογίες; Τα ερωτήματα πολλά. Ωστόσο η Canon έρχεται να απαντήσει και να δώσει λύσεις. 

Εν έτει 2021, το παρόν και το μέλλον της φωτογραφίας είναι αδιαμφισβήτητα οι mirrorless μηχανές. Όλες οι εταιρείες έχουν στραφεί στις mirrorless, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να κάνουν "φιλικότερα" τα νέα μοντέλα προς τους αρχάριους χρήστες. 

Σε αυτή τη λογική, η Canon δίνει την επιλογή της EOS M50 Mark II, μίας μικρής σε μέγεθος mirrorless, αλλά γεμάτη τεχνολογίες που θα βοηθήσουν κάθε χρήστη.

 

 

Η Μ50 Mark II αντικαθιστά την M50 Mark I ,ένα από τα best seller μοντέλα της Canon. Διαθέτει crop αισθητήρα, ανάλυσης 24.1 megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8. Οι μέγιστες λήψεις φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο αγγίζουν τις 10, η ταχύτητα κλείστρου ρυθμίζεται έως 1/4000 και το ISO φτάνει τα 25.600 (δυνατότητα επέκτασης έως 51.200). 

 

Η μέγιστη ανάλυση λήψης βίντεο είναι 4Κ στα 24p, ενώ υπάρχει η δυνατότητα λήψης κάθετου βίντεο, για άμεση χρήση σε stories, αλλά και λειτουργία για live streaming στο YouTube μέσω smartphone. Η μηχανή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως WebCam.

H M50 Mark II εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο OLED με περίπου 100% κάλυψη κάδρου, ανάλυσης 2.360.000 dots και οθόνη αφής LCD 3 ιντσών, η οποία μπορεί να βγει στο πλάι.

 

 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η M50 Mark II διαθέτει Wi-Fi, NFC, Bluetooth και δέχεται μία κάρτα μνήμης τύπου SD. Ζυγίζει περίπου 390 γραμμάρια και η μπαταρία έχει αυτονομία περίπου 300 λήψεις. 

Η Canon EOS M50 Mark II είναι διαθέσιμη στην αγορά, σε μαύρο και σε άσπρο χρώμα, με τιμή ~780€ μαζί με τον KIT φακό 15-45mm.