Η νεότερη βασικού επιπέδου mirrorless μηχανή του Συστήματος EOS R της Canon έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει άνετα τις ξεχωριστές σας στιγμές σε εξαιρετική ποιότητα, ενώ είναι αρκετά μικρή για να σας συνοδεύει σε κάθε οικογενειακή περιπέτεια. Η Canon επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευσή της στη διεύρυνση της προηγμένης σειράς σταθερών φακών RF με την κυκλοφορία του RF 28mm F2.8 STM, του μικρότερου και ελαφρύτερου φακού RF μέχρι στιγμής.

 

Αθήνα, 24 Μαΐου 2023 – Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της EOS R100, μιας μηχανής ειδικά σχεδιασμένης για όσους θέλουν να διαφυλάξουν στιγμιότυπα από τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με την οικογένεια και τους φίλους τους· είναι η ιδανική επιλογή για την αποτύπωση ιδιαίτερων περιστάσεων και αναμνήσεων που θα παραμείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Με αισθητήρα APS-C ανάλυσης 24,1 megapixel και σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF σε ένα ελαφρύ σώμα μικρών διαστάσεων, η EOS R100 είναι ιδανική για λήψεις εν κινήσει, καθώς συνδυάζει εύκολο χειρισμό και εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Μαζί με τη μηχανή ανακοινώνεται ο RF 28mm F2.8 STM, ο μικρότερος και ελαφρύτερος φακός της Canon στη σειρά RF, καθώς και το OC-E4A, ένα νέο καλώδιο επέκτασης υποδοχής αξεσουάρ για το πέλμα πολλαπλών λειτουργιών της Canon.

 

 

Αιχμαλωτίστε κάθε στιγμή

Η EOS R100 διαθέτει έναν αισθητήρα APS-C 24,1 megapixel, ο οποίος είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτούς που υπάρχουν στα κορυφαία smartphone, παρέχοντας σημαντικά αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και βίντεο. Όχι μόνο προσφέρει άψογο χρώμα και απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού και να επιτυγχάνουν όμορφο, αυθεντικό bokeh όπου το φόντο θολώνει ομαλά, αναδεικνύοντας το θέμα.

Ενσωματώνοντας τις έξυπνες τεχνολογίες αυτόματης εστίασης της σειράς EOS R, η EOS R100 διαθέτει το σύστημα Dual Pixel CMOS AF για γρήγορη και ακριβή ανίχνευση των θεμάτων, παρακολουθώντας τα μάτια των ανθρώπων όταν χρησιμοποιείται είτε το σκόπευτρο είτε η οθόνη LCD, συμβαδίζοντας με τη δράση και εστιάζοντας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Με ρυθμό συνεχούς λήψης που φτάνει τα 6,5fps στην κατάσταση One Shot AF και τα 3,5fps στην κατάσταση Συνεχούς AF , η EOS R100 διευκολύνει σημαντικά την αποτύπωση κάθε ξεχωριστής στιγμής. 

Η EOS R100 έχει καλύτερες επιδόσεις βίντεο από ένα smartphone ή μια DSLR, καθώς προσφέρει βίντεο 4K 25p, ενσωματώνοντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος EOS R σε μια εύχρηστη μηχανή βασικού επιπέδου. Έχει επίσης δυνατότητα εγγραφής βίντεο Full HD στα 60fps και 120fps σε ανάλυση 720p, που είναι ιδανικά για αναπαραγωγή με ομαλή αργή κίνηση – ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εφέ για δημιουργικό περιεχόμενο από τις διακοπές. Το αξιόπιστο σύστημα Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει επίσης ανίχνευση προσώπων και παρακολούθηση ματιών κατά την εγγραφή σε Full HD.

 

 

Απελευθερώστε τις δυνατότητές σας

Η ιδιαίτερα φορητή EOS R100 είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από μια παραδοσιακή DSLR (ζυγίζει μόλις 356g), γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν εν κινήσει. Η άνετη λαβή, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, οι εύχρηστοι μηχανισμοί ελέγχου και το περιβάλλον χειρισμού με καθοδήγηση βήμα προς βήμα δίνουν στους χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνουν οι φωτογράφοι της οικογένειας, χωρίς να χρειάζονται επαγγελματικές γνώσεις. Αυτό υποστηρίζεται από την κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης, η οποία διευκολύνει την προσαρμογή του φλουταρίσματος του φόντου, της φωτεινότητας, της αντίθεσης και της ισορροπίας χρωμάτων. 

 

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να πειραματιστούν με μια σειρά ευέλικτων αξεσουάρ, όπως καινοτόμους φακούς RF, μικρόφωνα και φλας Speedlite, για ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες. Ειδικότερα, η συμβατότητα με τους φακούς RF και RF-S της Canon σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να φτάσουν πιο μακριά και να δοκιμάσουν δημιουργικές προσεγγίσεις με γρήγορα διαφράγματα.