Το National Geographic επέλεξε και μας παρουσίασε, μέσα από το site και το περιοδικό, τις καλύτερες εικόνες για τον μήνα που διανύουμε. Φωτογραφίες που προέρχονται απ' όλο τον κόσμο και πραγματικά εντυπωσιάζουν!

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές από αυτές που επιλέξαμε για εσάς. Μπορείτε να βρείτε και τις υπόλοιπες στη σχετική δημοσίευση.

 

Φωτογραφία: Yan Gao | Τεύχος Ιουλίου 2017
 

ΚΙΝΑ: Η μοναδική θέα του Θιβέτ, μία κόκκινη "θάλασσα" από κατοικίες φοιτητών και μαθητών. Στο επίκεντρο ένα μοναστήρι και μία ακαδημία που λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο κέντρο της Βουδιστικής μάθησης του Θιβέτ.

 

Φωτογραφία: INGO ARNDT | Τεύχος Μάιος 2016
 

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Ένα σύννεφο πεινασμένων μεταναστευτικών ακρίδων κοντά στο Εθνικό Πάρκο Isalo. Σμήνη όπως αυτοί, είναι αποτέλεσμα μιας έντονης βροχερής περιόδου τη στιγμή που ο πληθυσμός των εντόμων διογκώνεται δραματικά.

 

Φωτογραφία: DANNY DUNGO | Τεύχος Ιούλιος 2016

 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Η περιοχή του Τόκιο είναι ένα ιδανικό σημείο για το "Momijigari", την αιώνια ιαπωνική παράδοση που συνδέεται με τα φύλλα του φθινοπώρου.

 

Φωτογραφία: SOE ZEYA TUN | Τεύχος Νοεμβρίου 2016
 

ΜΙΑΝΜΑΡ: Σε ένα εργοστάσιο με τούβλα στα περίχωρα της Yangon, ένα μωρό κοιμάται σε μια αυτοσχέδια αιώρα. Η μητέρα του παιδιού εργάζεται στον κλίβανο, όπου πληρώνεται για κάθε τούβλο που κατασκευάζει. Πολλές οικογένειες εργάζονται - και ζουν - στην περιοχή.

 

Φωτογραφία: ROBIN MOORE | Τεύχος Απριλίου 2016
 

ΚΕΝΥΑ: Σε ένα ξενοδοχείο στα προάστια του Ναϊρόμπι, η καμηλοπάρδαλη του Rothschild, που ονομάζεται Lynne, ταϊζεται με σφαιρίδια πίτουρου από το χέρι της Sala Carr-Hartley, ηλικίας έξι ετών.

 

Φωτογραφία: ABDULLAH METIN | Τεύχος Νοεμβρίου 2016
 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μια σκονισμένη ποιμενική σκηνή ξετυλίγεται στην επαρχία Bitlis, όπου οι ποιμένες καθοδηγούν τα κοπάδια τους προς βοσκοτόπους κοντά στο βουνό Nemrut.

 

Φωτογραφία: OLIETE CASANOVA | Τεύχος Ιούνιος 2016
 

ΙΣΠΑΝΙΑ: Εκατοντάδες συμπαίκτες αποτελούν τη βάση ενός ανθρώπινου πύργου κατά τη διάρκεια του διετούς διαγωνισμού Concurs de Castells στην Tarragona. Η πολιτιστική παράδοση της Καταλονίας χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

 

Φωτογραφία: PANUPONG ROOPYAI | Τεύχος Ιούλιος 2016
 

ΤΑΫΛΑΝΔΗ: Η παράδοση που έχει τις ρίζες της στον Βουδισμό, τονίζει τον προβληματισμό και τον πνευματικό καθαρισμό. Τα αναμμένα φανάρια, ή khom loi, είναι μπαλόνια ζεστού αέρα από ρυζόχαρτο.

 

Φωτογραφία: FÉLIX MORLÁN GONZÁLEZ | Τεύχος Μάρτιος 2017
 

ΑΓΓΛΙΑ: Σε ένα ομιχλώδες πρωινό στο Richmond Park του Λονδίνου, ένα ελάφι γρυλίζει κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος.