Η προεδρία των ΗΠΑ άλλαξε, ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος και τη θέση του φωτογράφου του προέδρου και του Λευκού Οίκου γενικότερα αναλαμβάνει ο Adam Schultz.

Ο Adam ήταν ο επίσημος φωτογράφος του Μπάιντεν καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, ακολουθώντας τον τότε υποψήφιο πρόεδρο σε κάθε γωνιά της Αμερικής. Ο Adam ωστόσο, δεν έχει φωτογραφίσει μόνο τον Μπαίντεν, καθώς έχει πλούσιο παρελθόν στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αμερικής.

 

 

Πώς όμως έγινε φωτογράφος σε πολιτικές εκστρατείες και πώς κατέληξε να δουλεύει για τον Μπάιντεν;

Σε συνέντευξή του στο DPreview, αναφέρει πως για περίπου 9 χρόνια δούλευε στο ίδρυμα Κλίντον και το 2016 ήταν φωτογράφος στην εκστρατεία τής υποψήφιας προέδρου Χίλαρι Κλίντον. Συνεργαζόταν με φωτογράφους που είχαν δουλέψει στον Λευκό Οίκο την δεκαετία του '90 και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "είναι πραγματικά ενδιαφέρον να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις εικόνες σου για να δείξεις την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων."

 

 

"Στο τέλος μίας από τις ομιλίες του, έδειχνα στον υποψήφιο πρόεδρο κάποιες φωτογραφίες στον υπολογιστή μου και με ρώτησε αν θα μπορούσα να του περάσω κάποιες στο κινητό του.

Τότε σκέφτηκα "οκ, ωραία του αρέσει η δουλειά μου!" και από εκείνη τη στιγμή προσπαθούσα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του."

 

 

"Γενικότερα, πάντα με ενδιέφερε η πολιτική, προσπαθώ να αφουγκράζομαι ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που οι γονείς μου είχαν ισχυρές απόψεις, πάντα συζητούσαν για τα προβλήματα και για το πόσο σημαντική είναι η ψήφος.

Οπότε ουσιαστικά η πολιτική ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου. Έχω τη δυνατότητα να συνδυάζω πολιτική και φωτογραφία στην ίδια δουλειά."

 

 

Όσο για τον εξοπλισμό του, ο Adam έχει επιλέξει 3 Sony α9 ΙΙ σε συνδυασμό με τους φακούς Sony FE 16-35mm F2.8 GM, FE 24-105mm F4 G OSS, FE 85mm F1.4 GM, FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS. "Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός μού προσφέρει πραγματικά μεγάλο εύρος και βοηθάει σε όλες τις καταστάσεις που δεν ξέρω τι θα συναντήσω.", όπως αναφέρει στο DPreview.

 

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερη δουλειά του Adam Schultz στην ιστοσελίδα του, στο προφίλ του στο Instagram καθώς και στο Flickr.