Τα καταστήματα Public σε συνεργασία με την Canon μας έστειλαν ένα πολύ ενδιαφέρον vlogging kit, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στον χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο. 

Ο Γιώργος στο κανάλι μας στο YouTube παρουσιάζει το vlogging kit της Canon που περιλαμβάνει την Canon EOS 250D, με τον φακό EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM και το μικρόφωνο Stereo Microphone DM-E100

 

 

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τα vlogging σεμινάρια και την κλήρωση για ένα vlogging kit από την Canon, τα καταστήματα Public και τον "δικό μας" Canon Photographer Γιώργο Μασχαλίδη, τα οποία απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα vlogs, ανεξαρτήτως του "φωτογραφικού" τους επιπέδου. 

Η Canon EOS 250D είναι η ελαφρύτερη DSLR που κυκλοφόρησε ποτέ, με βάρος μόλις 449 γραμμάρια και πρόκειται για το μοντέλο που διαδέχεται την EOS 200D. Παρά το ελάχιστο βάρος της, η EOS 250D διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά για την κατηγορία της: έχει έναν αισθητήρα 24.1MP (22.3 mm x 14.9 mm CMOS) και φέρει τον επεξεργαστή DIGIC 8.

Διαθέτει συνδέσεις Wi-Fi και Bluetooth, μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 4Κ και εξοπλίζεται με ανακλινόμενη οθόνη αφής.

 

 

Ο ανανεωμένος κιτ φακός ΕF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM διαθέτει σταθεροποιητή, ο οποίος διευκολύνει στις λήψεις βίντεο αλλά και φωτογραφιών, και παραμένει και αυτός πολύ ελαφρύς.

 

 

Το μικρόφωνο Stereo Microphone DM-E100 είναι κατευθυντήριο, καταγράφει τον ήχο δηλαδή προς την κατεύθυνση που είναι στραμμένο, απομονώνοντας παράλληλα τους ήχους του γύρω περιβάλλοντος.

Όλο το κιτ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως webcam σε υπολογιστή, για χρήση σε βιντεοκλήσεις, μέσω του Canon Eos Utility.

 

 

Μαζί με το vlogging kit, ο Γιώργος παρουσίασε και ένα μικρό τρίποδο - selfiestick. Το Canon HG-100TBR μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λαβή για την κάμερα, αλλά και ως μικρό τρίποδο, αφού διαθέτει αναδιπλούμενα "πόδια".

Η κατασκευή του είναι στιβαρή, το μέγεθός του είναι ιδανικό και βολικό θα λέγαμε, ενώ διαθέτει και ασύρματο χειριστήριο για απομακρυσμένες λήψεις. 

 

Συμπερασματικά, το vlogging kit, και συνδυαστικά με το Canon HG-100TBR, είναι ένα ολοκληρωμένο σετ, με ελάχιστο βάρος και είναι ιδανικό για κάθε έναν που θέλει να ξεκινήσει την περιπέτεια του στη φωτογραφία, το βίντεο και το vlogging γενικότερα.