Αν κάποιος δεν είχε διαβάσει τον τίτλο του άρθρου και δεν είχε δει και την αντίστοιχη φωτογραφία, αλλά έβλεπε μόνο τις φωτογραφίες από τη δουλειά αυτού του φωτογράφου, σίγουρα δε θα μπορουσε να φανταστεί την κατάστασή του.

Πρόκειται για τον 24-χρονο Achmad Zulkarnain από την Ινδονησία, ο οποίος μπορεί να γεννήθηκε δίχως χέρια και πόδια, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να γίνει ένας επαγγελματίας φωτογράφος!

 

 

Ο Achmad τραβάει μόνος του τις φωτογραφίες, παρά την έλλειψη χεριών, χρησιμοποιώντας το άκρα που διαθέτει, το στόμα και το πρόσωπό του για να χειρίζεται την κάμερα. Στη συνέχεια, τις επεξεργάζετε με το λάπτοπ του. Ένα από τα αγαπημένα του είδη είναι η φωτογραφία πορτραίτου.

 

 

"Δε θέλω ο κόσμος να βλέπει τις φωτογραφίες μου και να σκέφτεται το ποιός είμαι, αλλά να βλέπει τη δημιουργικότητά μου", είχε πει ο ίδιος στο κανάλι Al Jazeera.

 

 

Ο Zulkarnain αποτελεί αναμφισβήτητα μία πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί όταν υπάρχει αποφασιστικότητα!

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα που έκανε γι' αυτόν το Al Jazeera:

 

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον "Dzoel" (όπως είναι το παρατσούκλι του) σε Facebook και Instagram.